7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljHackaton NASA la Craiova

Hackaton NASA la Craiova

Hackaton-ul NASA se organizează în toată lumea

În perioada 20-21 octombrie, Muzeul Olteniei va găzdui prima ediție a hackaton-ului „Space Apps Challeng“, organizat la Craiova sub patronajul NASA. Hackaton-ul este un program de incubare de idei și soluții dezvoltate de NASA, derulat în fiecare an în toată lumea. În România, evenimentul a mai fost organizat la Cluj, București, Timișoara și Iași.
Tema pentru această ediție este „Pământul și Spațiul“. „Pentru a participa, nu este nevoie să fii neapărat programator, om de știință sau inginer. Dacă ai o pasiune pentru spațiu și dorești să rezolvi probleme și aici, pe Pâmânt, atunci poți face o echipă împreună cu persoane tehnice din companiile locale, profesori, antreprenori, manageri de proiect, studenți, dar și designeri, artiști, care pot să te ajute să rezolvi problemele date de NASA. Pe timpul evenimentului, participanții vor avea parte de susținerea mentorilor, iar duminică echipele vor fi evaluate de antreprenori din industria IT-ului craiovean“, a precizat Alin Mechenici, organizatorul evenimentului.
Vineri, 19 octombrie, începând cu ora 18.30, la Secția Științele Naturii a Muzeului Olteniei, se va desfășura „Pre-hack NASA hackaton“, un eveniment de două ore în care vor fi prezentate temele, task-urile, mentorii și întregul concept.
Participarea este gratuită și se face doar pe bază de înregistrare pe pagina dedicată (2018.spaceappschallenge.org/locations/craiova). Detalii suplimentare pot fi găsite și pe site-ul local: space.appschallenge.ro. Participarea este limitată, prioritate având primii înscriși. „Încarcă-te cu entuziasm, sună-ți prietenii, înscrie-te, vino și fă parte din cel mai mare hackaton de pe glob! Vei avea toată cafeaua de care ai nevoie, mâncare și premii pentru echipele câștigătoare. Nu uita să îți aduci laptopul“, sună îndemnul organizatorilor. Sponsorul din acest an al evenimentului este Caphyon, una dintre firmele de top din IT-ul craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS