12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTânărul care i-a spart nasul unui polițist, condamnat definitiv

Tânărul care i-a spart nasul unui polițist, condamnat definitiv

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, vineri, să condamne la un an și jumătate de închisoare cu executare un tânăr de 26 de ani, acuzat că a lovit un polițist după ce s-a urcat băut la volan și a provocat un accident de circulație. Tot săptămâna trecută, același tânăr a fost condamnat și pentru tâlhărie, faptă ce ar fi fost comisă cu câteva ore înainte de agresarea polițistului doljean.

Incidentul în urma căruia a fost rănit agentul de poliție Sorin Cepoi a avut loc în noaptea de 20 spre 21 septembrie, în comuna doljeană Pielești. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au precizat că, în acea noapte, în jurul orei 4.00, polițiștii Secţiei 5 Poliţie Pieleşti au fost sesizaţi de un bărbat din localitate despre faptul că un autoturism a ieşit de pe șosea și i-a lovit autoturismul care era în fața porții. La fața locului a fost trimis un echipaj de polițiști, aceștia din urmă stabilind că un autoturism BMW înmatriculat în Franţa, condus pe DN 65 de Adrian Grigorie, de 26 de ani, din oraşul Balş, a derapat şi a lovit un autoturism şi mai multe utilaje agricole ce se aflau în afara părţii carosabile. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,87mg/l alcool pur în aerul expirat.
Oamenii legii au mai susținut că atât șoferul, cât și Cătălin Șerban, de 24 de ani, pasager în autoturismul BMW, au devenit violenți, așa că au fost imobilizați și duși la secție. Pe drum, Grigorie ar fi lovit cu capul în figură pe unul dintre polițiștii care îl însoțeau, pe agentul Sorin Cepoi din cadrul Secţia 5 Poliţie Pieleşti. „Atât conducătorul auto, cât şi pasagerul se manifestau violent, motiv pentru care au fost imobilizaţi. În timp ce se deplasau către sediul secţiei, G. Adrian l-a lovit cu capul în zona feţei pe unul dintre agenții de poliție, provocându-i leziuni“, au explicat atunci polițiștii doljeni. Grigorie a fost arestat preventiv pe 22 septembrie, printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova, fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de ultraj și conducere sub influența băuturilor alcoolice. În aprilie, anul acesta, inculpatul a fost plasat în arest la domiciliu printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova.

Două condamnări într-o săptămână

Adrian Grigorie a fost trimis în judecată în toamna anului trecut, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova pe 12 octombrie. Instanța s-a pronunțat la sfârșitul lunii mai, când inculpatul a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru ultraj. În plus, instanța a dispus ca inculpatul să-i achite agentului Cepoi suma de 30.000 de lei drept daune morale și materiale. Judecătorii craioveni au reținut că, până la acea dată, inculpatul îi achitase polițistului suma de 7.000 de lei.
A urmat apelul, iar vineri, la exact un an de la trimiterea în judecată a inculpatului, Curtea de Apel Craiova a dat o sentință definitivă în acest dosar. Instanța a dispus ca inculpatul să execute pedeapsa de un an și jumătate de închisoare, din care se scade perioada petrecută în arest preventiv și arest la domiciliu. Instanța a constatat că, până vineri, inculpatul i-a achitat agentului de poliție suma de 9.500 de lei.
Tot săptămâna trecută, același Adrian Grigorie a fost condamnat la trei ani de închisoare într-un dosar în care a fost acuzat de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. În același dosar a fost condamnat și Cătălin Șerban, care a primit o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare. Sentința a fost dată de Judecătoria Balș pe data de 10 octombrie.
Anchetatorii au reținut că, în noaptea de 20 spre 21 septembrie, înainte de incidentul în care a fost lovit polițistul doljean, „inculpatul Şerban Cătălin, împreună cu alt inculpat major, a sustras prin ameninţare şi acte de violenţă, folosindu-se de un dispozitiv care genera şocuri electrice, suma de 4.500 de lei din incinta cazinoului SC Intergalactic Jakpot SRL“. Este vorba de un cazinou din orașul Balș, județul Olt. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de părțile din dosar.

A câștigat procesul cu IPJ Dolj

Între timp, Adrian Grigorie a contestat la Judecătoria Craiova amenda primită în noaptea de 21 septembrie 2017. În mai, anul acesta, instanța i-a admis plângerea și a dispus înlocuirea amenzii de 3.000 de lei cu un avertisment. „Admite în parte cererea formulată de petentul Grigorie Iliuță Adrian în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliție Județean Dolj, având ca obiect plângere contravenţională. Dispune înlocuirea amenzii contravenţionale în sumă de 3.000 de lei aplicate prin procesul-verbal de contravenţie seria PDJX nr. 0145974/21.09.2017 emis de intimat cu sancţiunea avertismentului“, se arată în hotărârea instanței. IPJ Dolj a formulat apel împotriva Judecătoriei Craiova, dosarul fiind în prezent pe rolul Tribunalului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS