5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDupă asfaltare, strada Păltiniș cade iar pradă pichamărelor

După asfaltare, strada Păltiniș cade iar pradă pichamărelor

Constructorul trebuie să refacă asfaltul din jurul capacelor de canalizare, dar și zonele afectate de cele două avarii la conductele de apă (Foto: Lucian Anghel)

Nici nu a apucat să se usuce bine asfaltul de pe strada Păltiniș, că drumul va trebui spart pentru a se remedia deficiențele lăsate în urmă de constructor. După ce artera a mai fost spartă în două rânduri, din cauza unor avarii la conductele de apă, pichamărele vor intra acum în acțiune pentru a se aduce capacele de canalizare la același nivel cu strada.

Strada Păltiniș ar fi trebuit să reprezinte un etalon al lucrărilor de asfaltare a străzilor din Craiova efectuate de SC Delta ACM, firmă care va dispărea din peisajul urban al orașului, după ce s-a ocupat în ultimii opt ani de repararea drumurilor, trotuarelor, aleilor și parcărilor din municipiu în baza a două acorduri-cadru care au consumat zeci de milioane de euro din bugetul local. Delta nu s-a mai înscris la licitația pentru un nou acord pe patru ani de întreținere și reparare a străzilor din Bănie, așa că reabilitarea străzii Păltiniș a fost ultima mare lucrare din oraș și ar fi trebuit să fie și una de cea mai bună calitate. Chiar primarul Mihail Genoiu lăuda firma Delta pentru modul cum a lucrat în Craiova în ultimii ani, chiar dacă admitea că „au mai existat și părți rele“, și considera strada Păltiniș „una dintre cele mai bune artere reparate din punct de vedere calitativ“. Edilul s-a pronunțat însă înainte de terminarea lucrărilor, iar la final constructorul se pare că l-a contrazis.
Când utilajele au părăsit șantierul, și-au intrat „în rol“ conductele de apă. O avarie serioasă a făcut ca strada proaspăt asfaltată să fie spartă de Compania de Apă. După refacerea carosabilului, asfaltul s-a lăsat, iar drumul s-a ales cu o denivelare serioasă. La puțin timp a apărut o altă avarie, care a dus la aceeași problemă, iar strada Păltiniș s-a transformat pe loc dintr-una recent reabilitată într-un peticită. Pentru ca, la final, și constructorul să-și dea în petic, când a venit timpul ridicărilor la cotă a capacelor de canalizare. Operațiunea nu prea i-a ieșit, iar drumul a devenit unul cu urcușuri și coborâșuri, din cauza mai multor guri de canal care sunt mai sus decât nivelul străzii.

Strada ar intra de astăzi în reparații

Situația a fost reclamată de mai mulți cititori GdS, nemulțumiți de felul în care arată strada Păltiniș după asfaltare. Nemulțumiți s-au declarat însă și reprezentanții primăriei, care au precizat că vor chema din nou la lucru firma Delta, pentru a remedia deficiențele lăsate în urmă. Potrivit reprezentanților municipalității, pichamărele vor intra din nou în acțiune pe strada Păltiniș, cel mai probabil de astăzi. „Știm de acele capace de canalizare care nu sunt la același nivel cu strada și ele vor fi remediate. Mâine (astăzi – n.r.) constructorul va reveni în zonă pentru toate aceste reparații. Sunt vreo 11 guri de canal unde trebuie intervenit, mai sunt câteva finisări de făcut pe la borduri, plus cele două zone unde s-a lăsat asfaltul după acele avarii. Nu puteam să lăsăm strada așa“, au precizat aceștia.
Situația cu gurile de canalizare care nu sunt ridicate la nivelul străzii s-a dovedit, de altfel, marea problemă a constructorilor care s-au ocupat de asfaltarea străzilor din Craiova, lucru recunoscut chiar de primarul Mihail Genoiu. Acesta a și declarat recent că a păstrat ultimii bani din actualul acord-cadru de reparare a străzilor (patru milioane de lei) tocmai pentru astfel de intervenții, „pentru că am știut meteahna constructorilor cum că ce este mai migălos lasă la urmă“, după cum s-a exprimat edilul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS