5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSecretara Lupescu rămâne în arest la domiciliu

Secretara Lupescu rămâne în arest la domiciliu

Procurorii doljeni spun că femeia a fost prinsă în flagrant în timp ce primea de la un denunțător suma de 1.300 de lei

Magistrații Curții de Apel Craiova au hotărât, ieri, să mențină măsura arestului la domiciliu dispusă față de secretara Facultății de Drept din Craiova – Secția Frecvență Redusă, Cristina Carmen Lupescu, acuzată de procurorii doljeni că a cerut și primit sume între 1.500 și 3.000 de lei de la un denunțător pentru a-l ajuta pe fratele acestuia să promoveze examenele.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au început cercetările în acest dosar în primăvara acestui an, după ce un bărbat a formulat un denunț față de Cristina Carmen Lupescu, de 50 de ani, secretara Facultății de Drept din Craiova – Secția Frecvență Redusă.
Femeia a fost prinsă în flagrant pe data de 25 mai, în timp ce primea de la denunțător suma de 1.300 de lei. Ulterior, anchetatorii au stabilit că „în perioada 2014-2018, aceasta a pretins şi primit de la un martor denunţător sume cuprinse între 1.500-3.000 de lei, pentru fiecare semestru al anului şcolar, cu scopul de a facilita promovarea unor examene ale fratelui său. Cu toate că, încă din anul 2014, fratele denunțătorului figura exmatriculat, inculpata L.C.C. a continuat să pretindă şi să primească aceste sume de bani, în cuantum total de aproximativ 12.000 de lei“. Denunțătorul a aflat abia anul acesta că a dat degeaba bani în fiecare semestru, pentru că fratele său nici măcar nu terminase anul I de studii. Acesta este și motivul pentru care bărbatul s-a hotărât să o denunțe pe femeie.
De asemenea, procurorii doljeni au mai precizat că „există indicii că inculpata ar fi procedat asemănător și cu alţi studenţi, cărora le furniza şi subiectele ce urma să fie date la examene“. Cristina Carmen Lupescu a fost arestată preventiv pe 26 mai, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj, iar pe 24 iulie instanța a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.
Pe 1 octombrie, Tribunalul Dolj a menținut măsura arestului la domiciliu față de inculpată. Hotărârea a fost contestată la Curtea de Apel Craiova, instanță care s-a pronunțat ieri. Judecătorii craioveni au respins acțiunea inculpatei, așa că acesta rămâne în continuare arestată la domiciliu. Dosarul în care secretara Lupescu este acuzată de comiterea unor infracțiuni de înşelăciune, fals intelectual sau uz de fals a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe 18 iulie. Primul termen de judecată a fost fixat de instanță pentru data de 25 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS