10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAnchetă a poliţiei după moartea unei paciente la Spitalul Rovinari

Anchetă a poliţiei după moartea unei paciente la Spitalul Rovinari

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a început ieri o anchetă la Spitalul Orăşenesc din Rovinari, după moartea unei paciente de 57 de ani. Este vorba de o femeie din comuna gorjeană Teleşti, care a decedat duminică seară la unitatea medicală respectivă. Rudele decedatei acuză personalul medical de indiferenţă. Medicii de gardă nu ar fi consultat pacienta, în ciuda solicitărilor rudelor acesteia. „Am dus-o pe soacra mea la spital. Avea dureri în piept şi nu putea să respire. A fost dusă cu ambulanţa la spital. Am sunat la 112. Noi când am ajuns ne-au spus că i s-a înrăutăţit starea pe maşină, că ar fi intrat în stop cardio-respirator sau ceva de genul. I-au pus aparate, numai că acei medici, în loc să fie mai cooperanţi, stăteau şi se gândeau unde să o trimită, dacă pot să o trimită, să dea telefoane, că nu o primeşte acolo… Până au făcut hârtiile i-a fost din ce în ce mai rău. I-au luat glicemia, într-adevăr, a avut-o puţin mare de acasă, avea 320. Nu ştim ce tratamente i-au făcut. A venit şi poliţia. Au fost doi doctori, un domn doctor şi o domnişoară la care a mai murit un om în urmă cu câteva luni“, a declarat Cosmin Cornoiu, ginerele femeii.

Manevre de resuscitare

Ginerele femeii decedate a mai spus că bolnava a fost resuscitată timp de 50 de minute, însă nu era prezent un medic specializat în Cardiologie. Femeia a fost adusă în viaţă la spital, însă a murit pe mâna cadrelor medicale. „Nu sunt doctori pe parte de Cardiologie, unul era pe Chirurgie, unul pe altceva, nu e un medic specialist. Noi am spus că îi e rău şi că vomită şi doctorul spunea «lasă, că îşi revine». Stătea acolo liniştit domnul doctor. Puteau să ne spună direct să mergem în altă parte. Am cerut imediat informaţii. Am şi filmat. Vrem să se facă dreptate. Nepăsarea aceasta, stai să te rogi de ei să îţi facă ceva… Când îi vezi că te privesc de sus şi spun că ştiu ei ce au de făcut, asta mă deranjează. Decesul a fost anunţat la 21.45, noi am dus-o pe la 19.30-20.00. Până s-au hotărât ce să facă, demersurile, până au făcut hârtiile, a trecut o oră şi ceva. Dacă vezi că nu e de competenţa ta, trimite-o mai departe! Nu ne spui că e bine şi apoi că a murit“, a mai declarat Cosmin Cornoiu.

Apăraţi de şefii spitalului

Conducerea Spitalului din Rovinari susţine că medicii şi-au făcut datoria. „Doctorii şi-au făcut datoria, cu presiunea care a fost pusă pe ei, că au fost patru cazuri în acelaşi timp, şi cu toată presiunea că au fost înjuraţi şi făcuţi în toate felurile, ei şi-au făcut treaba. Noi aici ne dăm sufletul pentru pacienţi“, a declarat Adrian Murea, managerul Spitalului „Sfântul Ştefan“ din Rovinari.
Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz. „A chemat ambulanţa şi a decedat la scurt timp la spital. S-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. Nu prezenta urme de violenţă pe corp“, a precizat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.
De precizat că, în luna iulie, la acelaşi spital, a murit un bărbat de 55 de ani, care primise tratament în unitatea medicală, dar care a fost externat din lipsă de paturi. Bolnavului i s-a făcut rău şi s-a aşezat pe o bancă de lângă unitatea medicală. Doctorii au intervenit prea târziu, după ce iniţial au spus că nu au voie să părăsească unitatea medicală să acorde primul ajutor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS