21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 8 – 21 octombrie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, vremea va fi în general frumoasă în cea mai mare parte a intervalului. În primele trei zile valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod caracteristic perioadei, cu medii ce se vor situa în jurul a 22 de grade, apoi vor marca o scădere, la valori de 19 grade în data de 14 octombrie și până la finalul perioadei nu vor mai avea variații semnificative. Minimele vor fi relativ constante în intervalul 8 – 13 octombrie, cu medii de 8…10 grade, ulterior vor fi în scădere, spre 6…7 grade în data de 15 octombrie, dar vor finaliza la valori asemănătoare cu cele din debut, respectiv în 20 octombrie mediile minimelor vor fi de 8…9 grade. Precipitațiile aproape că vor lipsi
în prima săptămână, probabilitatea ca acestea să apară slab și izolat va fi mai ridicată după data de 18 octombrie.

La munte, vremea frumoasă va persista în majoritatea zilelor din intervalul de prognoză. Maximele termice nu vor avea variații semnificative în primele trei zile, cu medii de 14 grade, vor marca o scădere ușoară în intervalul 11 – 16 octombrie, la medii de 12 grade, și o nouă scădere ulterior, spre 10 grade. Minimele vor fi în scădere, de la 6 la 4 grade, medii ce se vor înregistra în jurul datei de 12 octombrie, apoi nu vor mai avea variații semnificative. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în intervalul 16 – 21 octombrie, iar până atunci cu totul izolat și trecător vor fi ploi slabe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS