16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎncă un scandal între medicii Spitalului de Urgență Craiova

Încă un scandal între medicii Spitalului de Urgență Craiova

Scandalurile par că nu se mai termină în Secția de Urologie din cadrul Spitalului de Urgență Craiova. Luni dimineață, dr. Mugur Liviu Riza ar fi provocat din nou scandal pe holurile unității medicale, iar de data aceasta a fost amendat de polițiști cu suma de 3.000 de lei. La începutul lunii mai, același dr. Riza a fost acuzat de un coleg că l-a lovit cu palma peste ureche în timpul raportului de gardă.

Încă un scandal pe holurile Spitalului de Urgență Craiova. Protagonist ar fi același dr. Mugur Liviu Riza, un cunoscut al Comisiei de Disciplină a unității medicale.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, luni dimineață, un cadru medical a sunat la 112 și a anunțat că dr. Riza provoacă din nou scandal. Oamenii legii spun că echipajul de polițiști care a fost trimis la Spitalul de Urgență Craiova a hotărât să-l amendeze pe dr. Riza pentru provocare de scandal. „Un cadru medical a sunat la 112 și a sesizat faptul că persoana în cauză provoacă scandal în blocul operator, că își jignește colegii și îi împiedică să-și desfășoare activitatea în bune condiții. Un echipaj de la Secția 2 Craiova a mers la fața locului și a intervenit pentru detensionarea situației. A fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 3.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991”, au precizat polițiștii doljeni.
Potrivit legii, provocarea ori participarea la scandal în locuri publice se sancționează cu amendă între 200 și 1.000 de lei. În cazul în care scandalul este provocat într-o instituție de învățământ sau unitate medicală, amenda este de la 1.000 la 3.000 de lei.
Intervenția polițiștilor a fost filmată chiar de dr. Riza, iar filmul a fost postat pe internet în cursul zilei de miercuri. În imagine se aude cum dr. Riza le reproșează polițiștilor că au intrat peste el în sala de operații fără a avea acest drept, dar spune și că o să prezinte filmarea superiorilor celor doi agenți.

Medicul Riza a fost amendat de polițiști cu 3.000 de lei pentru că a provocat scandal pe holurile Spitalului de Urgență Craiova
Medicul Riza a fost amendat de polițiști cu 3.000 de lei pentru că a provocat scandal pe holurile Spitalului de Urgență Craiova

 

Cazul a ajuns în atenția conducerii Spitalului de Urgență Craiova

Dr. Alin Demetrian, managerul Spitalului de Urgență Craiova, a precizat pentru GdS că, după acest nou scandal, vor fi luate măsuri. „O să luăm măsuri în acest caz. A fost discutată problema și în Comisia de Disciplină a Spitalului și urmează să luăm măsuri“, a precizat dr. Alin Demetrian.
În schimb, dr. Mihaela Cheie, cea care a sunat la 112, a povestit că a făcut acest lucru pentru că, luni dimineață, dr. Riza a început să facă scandal în blocul operator. „Domnul doctor Riza a intrat în blocul operator, peste toată lumea, înainte ca eu să îmi încep activitatea medicală. Are ceva cu mai multă lume, are ceva și cu mine, în special. Eu fac parte și din Consiliul de Etică al spitalului și, pentru că în urma deciziei Consiliului a fost sancționat, cred că acum are ceva împotriva mea. Nu este normal ce se întâmplă. Eu am sunat la 112 pentru că a început să facă scandal în blocul operator“, a declarat dr. Mihaela Cheie, medic în clinica Chirurgie II.

Bătaie între medici

Gazeta de Sud a prezentat, la începutul lunii mai, un alt incident în care a fost implicat același dr. Mugur Liviu Riza („Bătaie între doi medici la Spitalul Județean Craiova” – 4 mai 2018).
Atunci, medicul urolog Riza a fost acuzat de dr. Lucian Stoica de faptul că l-ar fi lovit cu palma peste ureche pentru că ar fi refuzat să pună, alături de colegii săi, bani pentru a oferi un cadou celui care a reparat unul dintre aparatele necesare în secție. Dr. Lucian Stoica, medic tot în secția de Urologie, a anunțat poliția în urma incidentului. „Polițiștii Secției 2 Poliție Craiova au fost sesizați telefonic de un medic din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Craiova, care a reclamat faptul că a fost lovit peste ureche de un alt medic, coleg cu el. Ulterior, persoana vătămată s-a prezentat la sediul Secției 2 Craiova, unde a formulat o plângere împotriva agresorului“, au precizat atunci polițiștii doljeni.
Întrebați despre acest caz, reprezentanții IPJ Dolj au precizat că, în urma plângerii formulate de dr. Stoica, medicului Mugur Riza i-a fost pus în vedere „să respecte normele de conviețuire socială”. Directorul de atunci al Spitalului de Urgență Craiova, dr. Bogdan Fănuță, a susținut că incidentul urma să fie analizat de Comisia de Disciplină și de către Consiliul de Etică.
„Este vorba despre un incident care a avut loc între doi medici, un incident neplăcut și total inadecvat. Doi medici s-au luat la bătaie. A fost anunțată Secția 2 Poliție de către unul dintre medici. Noi am primit o sesizare de la o parte din medicii din clinică şi o să fie analizată de către Comisia de Disciplină și de către Consiliul de Etică, pentru a se lua măsuri administrative“, a precizat în mai dr. Bogdan Fănuță.
La rândul lui, dr. Riza a explicat că dr. Stoica s-a împiedicat atunci când a încercat să-l lovească cu un scaun.

„Antecedente“

De-a lungul timpului, Gazeta de Sud a prezentat mai multe incidente în care ar fi fost implicat același dr. Riza. Astfel, în ianuarie 2013, dr. Mugur Liviu Riza a fost acuzat că a făcut KO cu un singur pumn un medic rezident. Înainte cu un an, în 2012, dr. Mugur Liviu Riza a fost acuzat că a lovit cu piciorul un coleg, în una din sălile de operații.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS