10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUnii angajați din Electroputere Mall cer un autobuz RAT-ului

Unii angajați din Electroputere Mall cer un autobuz RAT-ului

Angajați din Electroputere Mall cer prelungirea programului de funcționare a autobuzelor RAT, astfel încât circulația acestora să fie în concordanță cu programul de lucru al mall-ului care se încheie la ora 22.00, în timp ce ultimele curse ale traseelor E1R și E1T au plecare la ora 21.30. Unii dintre ei spun că la întoarcerea de la locul de muncă folosesc traseele RAT, dar prind cu greu un autobuz sau riscă să îl piardă pe ultimul, fiindcă programul de la locul de muncă nu este în concordanță cu cel al mijloacelor de transport în comun. „Aceste ultime autobuze ajung în majoritatea cazurilor în stația de la Pasajul Electro la ora 21.55 sau 22.00, fapt care duce la imposibilitatea prinderii acestei ultime curse auto de către personalul angajat la Electroputere Mall. Rugămintea noastră este ca cei de la regia de transport în comun să decaleze cu 10 – 15 minute plecarea pe traseu a ultimei curse E1R și E1T. Pe 16 septembrie m-am adresat Primăriei Craiova și nu am primit niciun răspuns. În schimb, pe 18 august am solicitat RAT Craiova un punct de vedere în legătură cu decalarea cu 10 – 15 minute a ultimelor curse E1R și E1T. Am primit un răspuns telefonic în care am fost asigurat că am dreptate și, la insistențele mele, pe 6 septembrie am primit și un răspuns scris în care s-a pasat responsabilitatea la Primăria Craiova“, spune Daniel Ciucă, angajat în Electroputere Mall.
Răspunsul venit din partea reprezentanților RAT Craiova este promițător, rămâne de văzut dacă se va și concretiza. „Cunosc aceste doleanțe venite din partea unor angajați din Electroputere Mall. Programul după care circulă mijloacele de transport în comun în orașul Craiova este între 5.30 – 21.30. Vom avea, înainte de a lua o decizie, o discuție cu reprezentanții Electroputere Mall. Gâdim înființarea unui traseu special, astfel încât programul de circulație să se plieze pe programul magazinelor care își desfășoară activitatea în mall“, a precizat Marcel Tănăsescu, director RAT Craiova.
Că au deschidere către o discuție cu reprezentanții RAT Craiova o confirmă și reprezentanții Electroputere Mall. Ce-i drept, aceștia nu s-au gândit însă la transportul angajaților firmelor din mall dinspre domiciliu spre locul de muncă și invers, fiindcă nu ei sunt angajatorii. „Da, voi vorbi chiar azi cu directorul de la RAT. Eu nu am probleme cu transportul celor care sunt angajații firmelor din mall. În total sunt 130 de magazine și angajatorii și-au găsit împreună cu angajații lor metode de transport și decontare a acestuia. La mine nu a venit niciun angajator să se plângă, dar se poate analiza o astfel de situație. La rândul lor, și cei de la RAT presupun că vor face un studiu de oportunitate cu privire la fluxul de călători, un studiu de estimare a ariei de acoperire și a numărului potențial de pasageri“, a declarat Ica Diaconu, manager Electroputere Parc Mall

Autobuz hibrid, de probă la Craiova

Craiovenii au putut călători, timp de câteva zile, cu un autobuz hibrid. Acesta a fost dat în exploatare RAT-ului de către firma producătoare și a circulat pe traseele 25, 3 și E1R și a fost retras de pe traseu în seara zilei de 1.10.2018.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS