11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMinor judecat pentru lovirea unui polițist

Minor judecat pentru lovirea unui polițist

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, ieri, că Tribunalul Dolj poate începe judecarea unui minor de 16 ani, acuzat că a lovit cu mașina un polițist care încerca să-l tragă pe dreapta. Minorul a fost arestat preventiv pe 22 ianuarie, la o zi după ce a condus fără permis și l-a lovit pe agentul de poliție, iar în prezent este arestat la domiciliu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cei care au făcut ancheta în acest dosar, au stabilit că, în seara zilei de 21 ianuarie, Cristi P., de 16 ani, a luat din casă cheile mașinii tatălui său, un Opel înmatriculat în Bulgaria, după care a plecat spre domiciliul unui prieten. Pe drum, mai exact pe strada Bucura, Cristi P. a întâlnit un echipaj de poliție din cadrul Secției 2, care i-a făcut semn să tragă pe dreapta, însă nu a oprit. „Ştiind că nu posedă permis de conducere, inculpatul a ignorat semnalul făcut de către echipajul de poliţie şi şi-a continuat deplasarea. În această împrejurare, agenţii de poliţie au pornit în urmărirea autoturismului marca Opel Zafira, care a refuzat să oprească“, au reținut anchetatorii. Ulterior, oamenii legii au cerut ajutorul colegilor de la Secția 3, care au trimis două echipaje pentru a opri șoferul fugar.
Procurorii doljeni susțin că, atunci când a încercat să blocheze în trafic mașina condusă de minorul de 16 ani, unul dintre polițiști a fost lovit de acesta. „Ajungând pe strada Nanterre din Craiova, agenţii au poziţionat autospeciala pe mijlocul părţii carosabile pentru a bloca deplasarea autoturismului Opel, condus de inculpat, care era urmărit de celelalte două echipaje, iar un agent a coborât şi i-a făcut semnal de oprire conducătorului auto. În momentul în care s-a apropiat de echipajul de poliţie, deşi a observat semnalul făcut de agent, inculpatul a accelerat şi l-a lovit cu autoturismul pe agent, care a fost proiectat ulterior pe capota autoturismului de serviciu“, au precizat procurorii doljeni.
În final, mașina condusă de minor a fost blocată într-o parcare de pe strada Spaniei.

Minor judecat pentru ultraj și conducere fără permis

Minorul de 16 ani a fost arestat preventiv pe 22 ianuarie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj, iar în februarie a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de ultraj, raportată la tentativă de omor calificat, dar și pentru conducere fără permis. „Ţinând seama de mijlocul folosit, respectiv un autoturism aflat în deplasare, este de presupus că inculpatul a acceptat inclusiv producerea unor leziuni letale persoanei vătămate, care putea fi proiectată nu pe capotă, ci cu capul pe asfalt. În acest context, fapta constând în lovirea persoanei vătămate cu autoturismul aflat în deplasare întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă de omor“, au mai precizat procurorii doljeni în rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a minorului de 16 ani. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj și abia ieri a ieșit din procedura de cameră preliminară. „Respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpat. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 25/P/2018 din 9.02.2018 întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, privind pe inculpatul P. Cristi, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj și conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpatul P. Cristi“, se arată în hotărârea Curții de Apel Craiova, care este definitivă. După hotărârea Curții de Apel, judecătorii de la Tribunalul Dolj pot fixa primul termen de judecată în acest dosar.
Inculpatul minor a fost arestat preventiv până pe 12 iunie, când instanța a hotărât să-l plaseze în arest la domiciliu. Pe 21 septembrie, judecătorii doljeni au hotărât ca inculpatul să rămână în continuare în arest la domiciliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS