11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA dus la poliție banii furați de un minor de 13 ani

A dus la poliție banii furați de un minor de 13 ani

Tânărul de 28 de ani a dus la poliție banii furați cu puțin timp înainte de un minor de 13 ani

Un craiovean de 28 de ani a predat la Secția 1 Poliție suma de 4.300 de lei, bani care fuseseră furați de un minor de 13 ani de la o femeie de 66 de ani. Potrivit polițiștilor doljeni, în cursul zilei de joi, o persoană a sesizat prin 112 faptul că, pe o stradă din centrul municipiului Craiova, un minor a sustras portofelul unei femei de 66 de ani, din localitate, în care se afla suma de 4.300 de lei, după care a fugit într-o direcţie necunoscută.
Femeia a cerut și ajutorul unor tineri care se aflau în apropiere, iar craioveanul Cosmin Nicoale, de 28 de ani, a plecat în căutarea minorului. Între timp, acesta din urmă a fost prins de polițiști, însă, banii nu au fost găsiți asupra sa. La fața locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secției 1 Poliție Craiova, care, în urma verificărilor efectuate, au depistat un minor de 13 ani, bănuit că ar fi săvârşit fapta de furt, acesta având asupra sa doar portofelul sustras, nu şi banii al căror furt fusese sesizat. Ulterior, la sediul Secției 1 Poliție s-a prezentat un tânăr de 28 de ani, din Craiova, care ajutase inițial la prinderea minorului și care a returnat suma de 4.300 de lei, găsită într-o zonă apropiată comiterii faptei. Persoana vătămată şi-a exprimat recunoştinţa faţă de gestul tânărului de 28 de ani, mulţumindu-i acestuia pentru că i-a restituit în totalitate prejudiciul“, au precizat polițiștii doljeni.
Minorul care a furat portofelul femeii este cunoscut de oamenii legii pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt, însă acesta nu răspunde penal. Totuși, poliţiştii au întocmit pe numele lui încă un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt.
Potrivit Codului Penal, minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal. Minorii care au între 14 şi 16 ani pot răspunde penal numai dacă se dovedeşte că au săvârşit o infracțiune cu discernământ. Abia după vârsta de 16 ani, minorii pot răspunde penal. Acest lucru îl știu și minorii din Craiova, astfel că au ajuns să fure fără frică, în plină zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS