11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUATAA Motru a început revizia instalaţiilor de agent termic pentru perioada de iarnă

UATAA Motru a început revizia instalaţiilor de agent termic pentru perioada de iarnă

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) din Motru a început reviziile la instalaţiile de transport a agentului termic. În prezent, se continuă furnizarea apei calde şi au fost începute verificările pe traseul conductelor de transport pentru a fi stabilite punctele cu avarii. Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru, a precizat că deja au fost scoase în evidenţă mai multe probleme şi este nevoie de aprobarea unei Hotărâri de Consiliul Local pentru a se putea interveni la conducte. Acestea aparţin autorităţii locale şi sunt doar administrate de Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă din Motru. În perioada 1-10 octombrie urmează să fie realizate toate reparaţiile necesare, în vederea diminuării pierderilor de pe reţeaua de transport a agentului termic. Corcoaţă a precizat că au fost achiziţionate deja conductele de transport noi şi materiale izolatoare.

Conducte vechi de 50 de ani

Directorul Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă din Motru a mai spus că avariile la conducte erau inevitabile, având în vedere că vechimea ţevilor este şi de 50 de ani. „Noi estimăm ca în zece zile să răcim canalele, să facem săpături, să înlocuim pe tronsoane. Magistrala are o vechime între 40 şi 50 de ani. De asta sunt aceste probleme. Înlocuim tronsoane pe zonele cu probeleme. Cred că în total vor fi 30-40 de metri. Nu merge cu sudură, cu petece, ci înlocuim tronsonul cu totul. Facem proba şi unde sunt scurgeri acolo intervenim şi înlocuim. E o revizie necesară, o practicăm anual. Ea este obligatorie de două ori pe an şi se fac probe de presiune. După 10 octombrie o să reluăm furnizarea de apă caldă, iar la scăderea temperaturior pornim şi încălzirea. În jur de 15-20 octombrie putem să pornim căldura în tot oraşul, dacă timp de trei zile consecutiv vor fi temperaturi scăzute“.

Datorii de 21 milioane de lei la asociaţiile de proprietari

În acelaşi timp, UATAA încearcă să recupereze din datoriile la întreţinere. Cele mai mari sunt cele ale asociaţiilor de proprietari. Suma totală de recuperat este de 21 de milioane de lei. S-a apelat inclusiv la executori judecătoreşti pentru debite de aproximativ zece milioane de lei: „În ceea ce priveşte încasările, faţă de anul trecut şi anii trecuţi nu au mai crescut datoriile asociaţiilor de proprietari. UATAA încasează acum la nivelul facturilor emise, restul sunt debite din urmă. Facem eforturi să recuperăm din sume. Zece milioane de lei sunt la executori. Restul sunt în perioada de prescripţie. Am reuşit să mai facem eşalonări la plată, astfel încât întrega sumă să fie recuperată“, a declarat Eugen Corcoaţă, directorul Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă. În Motru sunt peste 6.000 de apartamente care beneficiază de serviciile UATAA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS