27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAsociaţii Clubului Pandurii, executaţi silit

Asociaţii Clubului Pandurii, executaţi silit

Un executor judecătoresc ar putea executa conturile asociaţilor de la Clubul de Fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Judecătoria Târgu Jiu a admis recent cererea clubului Pandurii privind executarea silită a acționarilor pentru suma de 9,4 milioane de lei, adică în jur de două milioane de euro. Un executor judecătoresc ar putea oricând să execute conturile Complexului Energetic Oltenia, al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, respectiv al Consiliului Local şi Consiliului Judeţean Gorj. „Admite cererea. Soluția pe scurt: Admite cererea de încuviinţare a executării silite provizorie formulată de petentul Birou Executor Judecătoresc Cerbulescu Constantin, privind pe creditorul Club Sportiv Pandurii Târgu Jiu şi pe debitorii SC Complexul Energetic Oltenia SA, Consiliul Local Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia. Încuviinţează executarea silită provizorie, pe riscul creditorului, a dispoziţiilor din titlul executoriu – Sentinţa nr. 91/12.07.2018 pronunţată de Tribunalul Gorj, în dosarul nr. 6274/95/2017, pentru suma de 9.415.466,49 lei reprezentând cotizaţie, dobânda legală, indicele de inflaţie şi suma de 4.000 lei reprezentând cheltuieli de judecată, la care se adaugă cheltuielile de executare silită, în toate modalităţile de executare silită. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţa publică astăzi, 12.09.2018, la Judecătoria Târgu Jiu“, potrivit magistraţilor.

Mai au o speranţă, dar întâi trebuie să plătească

Cosmin Popescu, preşedintele CJ Gorj, a precizat că instituţia va respecta şi va pune în aplicare decizia instanţei. În acelaşi timp, juriştii Consiliului Judeţean au contestat hotărârea prin care instituţia era obligată să achite cotizaţiile restante. Decizia respectivă este executorie, dar nu definitivă. „Admite în parte acţiunea. Obligă pârâtele să plătească reclamantului despăgubiri reprezentând contravaloarea cotizaţiei cu dobânda legală şi indicele de inflaţie după cum urmează: Complexul Energetic Oltenia SA – 6.398.608,88 lei, Consiliul Local Târgu Jiu – 2.090.028,93 lei, Consiliul Județean Gorj – 512.303,65 lei, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia – 414.525,03 lei. Respinge acţiunea faţă de pârâta ARTEGO SA. Obligă pârâţii la 4.000 de lei cheltuieli de judecată către reclamant. Cu apel“, se menţiona în decizia venită ca urmare a solicitării Clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu, care a cerut plata cotizaţiilor restante. CEO a blocat prima plata cotizaţiei, urmată de ceilalţi asociaţi.

Nu au mai vrut să plătească

Este de amintit că asociaţii Clubului de Fotbal Pandurii Târgu Jiu au decis să sisteze la un moment dat plata cotizaţiilor. Primul a fost Complexul Energetic Oltenia, pentru că a înregistrat pierderi. Ulterior au oprit finanţarea şi CJ, CL, USMO şi Artego. Firma condusă de Viorel David a decis însă să îşi achite la zi cotizaţiile şi să se retragă din rândul asociaţilor. Prin urmare, nu se regăseşte acum în situaţia de a fi executată silit. Clubul de liga a doua, aflat în insolvenţă, le cere asociaţilor suma de patru milioane de euro, însă instanţa a fost de acord doar cu plata a două milioane de euro. „Nu avem altă variantă decât să aplicăm legea şi să respectăm dispoziţiile judecătoreşti întocmai. Dacă aşa s-a decis, nu avem ce să facem decât să procedăm potrivit legii. Vom aplica legea şi în acest caz. Prima decizie am contestat-o pentru că era de datoria noastră să o facem. Vedem cum se va proceda mai întâi cu executarea silită“, a spus Cosmin Popescu, şeful Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS