5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO îngrijitoare, la un pas să fie violată de un minor

O îngrijitoare, la un pas să fie violată de un minor

O îngrijitoare, de aproximativ 40 de ani, din Complexul pentru servicii comunitare pentru copilul cu handicap Târgu Jiu, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, a fost joi la un pas să fie victima unui viol. Suspect este un minor de 13 ani, care a agresat-o fizic pe angajata centrului şi i-a smuls pantalonii. Colegii femeii au intervenit şi l-au luat pe băiat de pe victimă. Adolescentul are probleme psihice şi a fost internat la Secţia Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Poliţia a început o anchetă la Centrul de asistenţă socială din cartierul  Debarcader, Târgu Jiu. Poliţiştii spun că momentan este vorba de o agresiune fizică şi că se fac cercetări, în timp ce îngrijitoarea a povestit că minorul a încercat să o violeze.

Anchetă internă

Şi conducerea DGASPC Gorj a dispus o anchetă internă. Directorul general Laurenţiu Diaconescu şi directorul adjunct Lucian Zălog au mers joi la Centrul din Debarcader pentru a purta discuţii cu salariatele în urma celor întâmplate: „Din păcate, am avut un incident. Un băiat de 13 ani a intrat într-o criză, fiind încadrat în grad de handicap grav. A împins pe una dintre îngrijitoare, aceasta lovindu-se la picior și la cot. Copilul a fost luat de salvare și dus la spital. E un copil care pe 9 septembrie a venit de la Spitalul de Psihiatrie din Câmpina, unde a stat peste o lună. Ne pare rău de colega noastră, dar, din păcate, aceştia sunt copiii pe care-i avem în grijă“, a declarat Lucian Zălog, directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Femeia agresată este mamă a cinci copii.

Angajatele sunt speriate

La rândul său, Cristi Aldescu, lider de sindicat al Federaţiei Naţionale Ambusan, care are membri în DGASPC Gorj, a declarat că nu este prima dată când se întâmplă astfel de incidente. În plus, situaţia minorului agresiv a fost discutată în urmă cu o lună în cadrul unei şedinţe cu şefii instituţiei: „Nu ştiu de unde a fost adus, dar cred că acum este clar că nu mai poate să fie lăsat cu atâta lume acolo. Doamne fereşte de mai rău! Angajatelor de acolo le este teamă de ce poate să li se întâmple. A bătut o grămadă de fete. Sunt femei care au certificate medico-legale scoase pentru că au fost agresate. Trebuie luate măsuri şi internat într-un apartament, cu mai puţini minori. Să fie personal care nu poate cădea atât de uşor victimă agresiunilor. Trebuie să beneficieze şi de tratament de specialitate. Trebuie să avem grijă şi de ei, dar şi de salariate“, a mai spus Cristi Aldescu, lider de sindicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS