21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat cu suspendare pentru o șpagă de 175 de euro

Condamnat cu suspendare pentru o șpagă de 175 de euro

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, luni, să condamne la doi ani de închisoare cu suspendare un bărbat din Predești, acuzat că a încercat să mituiască doi polițiști de la Secția 6. Inculpatul a fost prins în flagrant pe 22 mai, anul acesta, în timp ce le oferea polițiștilor suma de 175 de euro.
Potrivit anchetatorilor, pe 22 mai, în jurul orei 13.15, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției 6 Craiova a oprit pentru control, pe strada Brestei din municipiu, o autoutilitară condusă de Iliuță Cosmin Bivolan, de 29 de ani, din comuna doljeană Predești.
La controlul autoutilitarei a fost descoperită cantitatea de aproximativ 300 kg de cupru tocat, depozitat într-o ladă frigorifică, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență. Procurorii doljeni au mai precizat că, pentru a nu fi amendat și a nu i se confisca marfa, șoferul le-a promis polițiștilor o mită de până la 500 de euro. „În timpul întocmirii actelor de constatare, acesta a promis agenților de poliție constatatori care au preluat cercetările în vederea stabilirii provenienţei cuprului, diverse sume de bani de până la 500 de euro sau o treime din contravaloarea mărfii, aceasta fiind estimată la circa 8.000 de lei, pentru a nu fi dispuse măsurile legale“, au reținut anchetatorii.
Agenții Cătălin Chivu și Ninel Ristea au refuzat mita și au informat conducerea IPJ Dolj, dar și pe ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj, care au organizat o acțiune de prindere în flagrant. „Agenţii de poliţie au refuzat categoric oferta şi au întocmit actele de constatare a contravenției, iar ulterior au sesizat fapta la Serviciul Județean Anticorupție Dolj. Cel în cauză a fost prins în flagrant, imediat după ce a oferit suma de 175 de euro unuia dintre agenții de poliție, fiind condus ulterior la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită“, au mai precizat oamenii legii.
După ce a fost audiat, inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar a doua zi, pe 23 mai, a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. Instanța a respins propunerea procurorilor doljeni și a dispus arestarea la domiciliu a bărbatului de 29 de ani.
Acesta din urmă a fost trimis în judecată în iunie, iar luni, pe 10 spetembrie, a fost condamnat. Iliuță Cosmin Bivolan și-a recunoscut fapta în fața judecătorilor de la Tribunalul Dolj și a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. În plus, instanța a dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 175 de euro. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS