16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAcordul expiră, banii se cheltuiră și gropile...?

Acordul expiră, banii se cheltuiră și gropile…?

Sezonul reparațiilor efectuate pe arterele de circulație rutieră și pietonală din Craiova efectuate pe Acordul-cadru se apropie de final, iar craiovenii tot nu scapă de gropile din asfalt. Cum să scape, când o stradă proaspăt asfaltată este spartă de mai multe ori, înainte de recepție, din cauza avariilor produse la conductele de apă? Este cazul străzii Păltiniș, asfaltată de aproximativ o lună și care a „crăpat“ de două ori, din cauza avariilor produse la conductele de distribuție a apei potabile, aparținând Companiei de Apă Oltenia. Prima avarie s-a produs în urmă cu două săptămâni, fix la încheierea lucrărilor de reparații la covorul asfaltic, cea de-a doua s-a produs la începutul acestei săptămâni la un racord, tot la rețeaua de apă. Ghinionul constructorului, în speță Delta (firma care efectuează reparațiile la arterele de circulație și pietonale în baza acordului-cadru – n.r.), care a fost nevoită să repare carosabilul în urma echipelor de muncitori de la CAO, după stoparea primei avarii. Strada s-a ales cu o denivelare de toată frumusețea în urma cârpiturii făcute pe repede înainte. Nici reprezentanții primăriei nu au fost mulțumiți de ce a ieșit și, prin urmare: „Este logic că acolo unde se intervine, asfaltul nu va mai fi ca înainte. Vom intra noi încă o dată cu constructorul (Delta – n.r.) care a asfaltat respectiva stradă“, declara la momentul respectiv Delia Ciucă, director Direcția de Patrimoniu din cadrul Primăriei Craiova.
Nu a trecut mai mult de o săptămână și proaspătul asfalt de pe aceeași stradă a fost din nou spart, tot din cauza unei avarii, produsă la o conductă de apă. „Într-adevăr, avem cea de-a doua avarie produsă pe strada Păltiniș chiar înainte de recepția lucrărilor. Constructorul va reface covorul asfaltic, fiindcă în acest fel nimeni nu va face recepția. Nu știu ce se întâmplă cu aceste conducte, fiindcă noi am anunțat utilizatorii să-și verifice rețelele înainte de asfaltare. Varianta cu trepidațiile provenite de la lucrări și care ar afecta aceste conducte este exclusă“, spune Marian Ghencioiu, șeful Serviciului Administrare și Întreținere Drumuri.

Ce începem, terminăm

Pe ultima sută de metri au intrat în reparații cu bani alocați pentru acordul-cadru și străzile Calea București, în zona Lăpuș, parte din strada Elena Farago din Craiovița Nouă și alte străzi adiacente străzii Toporași, în zona SIF Oltenia. De ce pe ultima sută de metri? La sfârșitul lunii septembrie 2018 expiră acordul de patru ani încheiat cu firma Delta pentru reparații și întreținere străzi în Craiova. Suma alocată acestui contract a fost de 135 de milioane de lei, din care administrația locală a mai păstrat aproximativ 4 milioane de lei pentru acoperirea costurilor reparațiilor urgente, până la încheierea noului acord-cadru cu o valoare estimată de 157 de milioane de lei.
Calea București a fost decopertată începând cu a doua jumătate a lunii august, din zona podului Electro, lucrările avansează treptat până în DN 65. „Lucrările vizează refacerea covorului asfaltic și schimbarea bordurilor. Muncitorii lucrează mai mult pe perioadă de noapte pentru că altfel traficul se blochează în această zonă, și preconizăm că vom încheia reparațiile până la sfârșitul acestei săptămâni. Zona este intens circulată, iar lucrările de reparații au dat peste cap traficul rutier, fiindcă, știm cu toții, Calea București este una dintre porțile de intrare ale orașului Craiova. În ceea ce privește strada Elena Farago, aici au fost răzuiți 500 de metri de asfalt, echipele de muncitori sunt planificate să intre la lucru de săptămâna viitoare. După încheierea acestor lucrări vom continua cu o altă stradă învecinată străzii Toporași, în zona SIF“, a mai precizat Marian Ghencioiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS