3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn vânător care se afla la braconaj a fost accidentat mortal

Un vânător care se afla la braconaj a fost accidentat mortal

Un bărbat, de 48 de ani, și-a pierdut viața, duminică seară, în timpul unei partide ilegale de vânătoare, fiind împușcat accidental chiar de prietenul alături de care vâna.
Evenimentul s-a petrecut pe un fond de vânătoare din Pădurea Saru, aparținând Direcției Silvice Olt. Partida de vânătoare nu era autorizată, cei doi bărbați, victima, de 48 de ani, și colegul, de 36 de ani, care a tras în amicul său, lovindu-l în picior, braconând mistreți. Accidentul s-a produs în jurul orei 20.00, bărbatul de 48 de ani fiind nimerit în picior, însă faptul că i-a fost atinsă artera femurală i-a fost fatal, la sosirea echipajului medical bărbatul fiind găsit decedat.
„Din primele verificări, poliţiştii au stabilit faptul că un bărbat, de 48 de ani, din comuna Bârza, ar fi fost împuşcat accidental în timpul unei partide de vânătoare neautorizate, de un bărbat, de 36 de ani, din comuna Bârza. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiior“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.
„Erau la braconaj, erau trei persoane din comuna Bârza, noi știm de trei, care erau la o acțiune de braconaj. Unul a fost împușcat în genunchi, s-a secționat artera femurală, a încercat să oprească sângerarea. Probabil că n-a știut cum să facă, fiind și noapte, și șocat de ce s-a întâmplat a pierdut mult sânge. Ei au anunțat ambulanța, dar până a venit ambulanța a decedat unul din ei. Au fost acolo pădurarul, șeful de district de la noi, au venit și organele de cercetare și au preluat cazul. S-a întâmplat în jurul orei 20.00“, a declarat și purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Olt, George Vâle.
Ce s-a întâmplat acolo este, în schimb, greu de înțeles de către colegii vânători. Șeful AJVPS Olt, asociația în care cei doi erau membri de puțină vreme, a semnalat modul atipic în care s-a tras. „Ei au fost membri vânători la AV Oltul și de nici două luni se transferaseră la noi. Nici nu-i știu cine sunt. Sunt din zona Balșului. Pentru mine e o chestie de… Sunt oameni idioți, cum Dumnezeului se așază în diagonală unul în fața altuia? Este incredibil, eu nu știu cine i-a făcut vânători! Un an faci cursuri“, a declarat Mihai Albulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS