10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSubiectul „Gabriel Zamfir“ a încins spiritele în CL Craiova

Subiectul „Gabriel Zamfir“ a încins spiritele în CL Craiova

Managerul Filarmonicii „Oltenia“, Gabriel Zamfir, a intrat în colimatorul consilierilor locali din partea PNL (Foto: Lucian Anghel)

„Nu-i mai luați apărarea răspopitului ăsta! Să nu mai auzim de el, infractorul, impostorul!”, a tunat consilierul PNL Adriana Ungureanu.

Managerul Filarmonicii „Oltenia“, Gabriel Zamfir, a intrat, joia trecută, în colimatorul consilierilor locali din partea PNL, în timpul ședinței ordinare a Consiliului Local (CL) Craiova. Tonul l-a dat Adriana Ungureanu. „I-ați făcut lui Zamfir un control psihiatric, după afirmațiile făcute?“, s-a adresat aceasta executivului, făcând referire la scandalul public uriaș în care a fost implicat managerul filarmonicii, după ce a postat pe pagina proprie de Facebook că mamele care își iau copiii la protestele din Piața Victoriei merită „măcar un glonț în cap“. „Din două în două luni, el candidează la Opera Română din București, iar noi îl ținem la Craiova. Este o mare jignire adusă nouă, consiliului local, și primăriei“, a adăugat Adriana Ungureanu. „Îmi este greu să cred că în contractul de management al lui Zamfir nu s-a găsit o modalitate să fie demis, pentru că văd că de demisie nu se vorbește. Dați-mi contractul mie, poate găsesc eu ceva“, a spus și Marian Vasile.
În discuție a intervenit Bianca Predescu, consilier local PSD. „Managerul nu a periclitat în niciun moment integritatea acestei instituții, prin faptul că a intrat în concurs la Opera Română. Să nu uitați că el a obținut cel mai mare punctaj la proiectul de management“, a spus Predescu. Ea a fost însă întreruptă de Adriana Ungureanu, care a tunat: „Nu-i mai luați apărarea răspopitului ăsta! Să nu mai auzim de el, infractorul, impostorul, ce vreți mai mult?!“. „Nu mai instigați și păstrați-vă calmul. Părerea mea este una obiectivă, iar eu vă repet că activitatea instituției nu a fost periclitată“, a răspuns Bianca Predescu.
Poziție în acest scandal a luat și primarul Mihail Genoiu, care a ținut să precizeze că primăria nu se poate implica în vreun fel la Filarmonica „Oltenia“ legat de managerul Gabriel Zamfir. „Noi ne-am dezis, dacă vă aduceți aminte, de declarațiile lui Zamfir, dar eu vă spun doar că el este rezultatul unui concurs, iar primăria nu a avut nicio implicare în acel concurs, asta vă garantez. Dacă aveți o problemă cu el, rezolvați-o personal, dar acum vă rog să vă potoliți“, i-a transmis Genoiu consilierei PNL Adriana Ungureanu. „Să i se dea contractul de management lui Marian Vasile, iar dacă el găsește vreo breșă care să ne dea posibilitatea să-l tragem la răspundere pe Gabi Zamfir, o s-o facem. Dar mie mi s-a spus că nu sunt decât clauze manageriale“, a adăugat edilul, vizavi de solicitarea consilierului local din partea PNL, Marian Vasile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS