11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInstanța a decis: NPG va păzi stadionul din Craiova până în 2020

Instanța a decis: NPG va păzi stadionul din Craiova până în 2020

Paza stadionului „Ion Oblemenco“ din Craiova va fi asigurată până în anul 2020 de firma
Protect NPG Pază SRL, în baza unui acord-cadru

Stadionul de 55 de milioane de euro din Craiova va fi păzit, în următorii doi ani, de către firma Protect NPG Pază SRL. Aceasta poate să deruleze de acum înainte acordul-cadru încredințat de primărie încă din luna mai, după ce instanța a respins definitiv, ca nefondat, recursul făcut de altă firmă participantă la licitație, care a contestat procedura de atribuire.

Curtea de Apel Craiova a decis, marți, să respingă recursul formulat de SC ARD RL Security SRL, în procesul intentat Primăriei Craiova și firmei Protect NPG Pază SRL privind atribuirea acordului-cadru de pază a stadionului „Ion Oblemenco“ până în anul 2020. Hotărârea instanței este definitivă, așa că NPG va putea să se ocupe în continuare de paza arenei de 55 de milioane de euro din Bănie, de data asta în baza unui acord valabil 24 de luni. Vechiul contract de pază fusese atribuit la sfârșitul lunii ianuarie tot firmei Protect NPG Pază SRL, dar el a avut o perioadă de doar 76 de zile, timp în care trebuia să se organizeze licitația pentru contractul pe doi ani, sub formă de acord-cadru. Autoritățile locale au demarat în acest sens o procedură simplificată de achiziție publică în luna aprilie, atribuind contractul tot societății Protect NPG Pază SRL, care a venit cu cel mai mic preț: 1.212.422,40 lei (fără TVA). Firma nu a putut însă „să intre în pâine“ pentru că au apărut două contestații, cu una dintre ele ajungându-se până la ultima instanță de judecată.
Paza nonstop a stadionului din Craiova se execută, potrivit caietului de sarcini, cu 18 agenți – 16 pentru pază (câte patru pe tură, timp de șase ore) și doi pentru monitorizare, iar NPG a oferit la licitație un tarif de 13,58 lei/oră/agent, fără TVA. Două firme concurente au contestat procedura de atribuire, considerând că tariful respectiv nu poate fi practicat dacă se respectă legea privind salarizarea personalului. SC SMB SRL, din Târgu Jiu, societatea clasată pe locul doi, s-a considerat nedreptățită și a apelat la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), cerând să-i fie reevaluată oferta. SMB a susținut în contestație că la salariul minim brut actual de 1.900 de lei, tariful pe oră, pe agent (fără TVA), nu ar putea fi în nici un caz sub 14,58 lei, însă CNSC a respins solicitarea ca nefondată.
Din spate a venit însă o altă firmă nemulțumită de rezultatul licitației, care a ales calea instanței. SC ARD RL Security SRL, din Craiova, a intentat proces primăriei municipiului și SC Protect NPG Pază SRL, încercând să dovedească nesustenabilitatea prețului oferit de NPG și cerând atribuirea acordului-cadru societății a cărei ofertă „este justificată în mod legal și care a fost fundamentată ținând cont de toate prevederile legale în vigoare“. Tribunalul Dolj a respins, ca tardivă, contestaţia SC ARD RL Security SRL, considerând că termenul-limită de depunere a ei a fost 23 mai, ea fiind depusă în data de 24 mai. Hotărârea a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova, iar instanța s-a pronunțat în ședința din 14 august, când a respins definitiv recursul, ca nefondat, după cum se menționează pe site-ul Curții.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS