8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSecretară de la Drept, judecată în arest la domiciliu

Secretară de la Drept, judecată în arest la domiciliu

În fața procurorilor doljeni, denunțătorul secretarei Lupescu a susținut că i-a dat femeii sume de bani cuprinse între 1.500 și 3.000 de lei

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să mențină măsura arestului la domiciliu dispusă față de secretara Facultății de Drept din Craiova – Secția Frecvență Redusă, Cristina Carmen Lupescu, judecată pentru comiterea a nu mai puțin de 24 de infracțiuni. Este vorba de 11 infracțiuni de trafic de influenţă, zece de înșelăciune, precum şi de fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul de a obţine bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.
Secretara Lupescu a fost prinsă în flagrant de ofițerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj pe 25 mai, chiar în sediul Facultății de Drept din Craiova, în timp ce primea de la un denunțător suma de 1.300 de lei „cu scopul de a facilita promovarea unor examene restante pe care urma să le susţină fratele său“, după cum au precizat procurorii doljeni.
Ulterior, anchetatorii au stabilit că „în perioada 2014-2018, aceasta a pretins şi primit de la un martor denunţător sume cuprinse între 1.500 – 3.000 de lei, pentru fiecare semestru al anului şcolar, cu scopul de a facilita promovarea unor examene ale fratelui său. Cu toate că, încă din anul 2014, fratele denunțătorului figura exmatriculat, inculpata L.C.C. a continuat să pretindă şi să primească aceste sume de bani, în cuantum total de aproximativ 12.000 de lei“. Denunțătorul a aflat abia anul acesta că a mituit degeaba secretara de la Drept în fiecare semestru, pentru că fratele său nici măcar nu terminase anul I de studii. Acesta este și motivul pentru care bărbatul s-a hotărât să o denunțe pe femeie.
Procurorii doljeni au mai precizat că „există indicii că inculpata ar fi procedat asemănător și cu alţi studenţi, cărora le furniza şi subiectele ce urma să fie date la examene“, însă nu au explicat dacă femeia a primit bani pentru subiecte.

Din arest preventiv, în arest la domiciliu

Cristina Carmen Lupescu a fost arestată preventiv pe 26 mai, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. După nici o lună, pe 18 iunie, judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus ca inculpata să fie plasată în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Craiova, instanță care a desființat hotărârea Tribunalului și a dispus prelungirea mandatului de arestare emis pe numele femeii.
Ulterior, pe 19 iulie, Tribunalul Dolj a hotărât să prelungească mandatul de arestare emis pe numele incuplatei, care a contestat hotărârea instanței la Curtea de Apel Craiova. După două luni petrecute în arest, pe 24 iulie, instanța a admis acțiunea femeii și a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. „Înlocuieşte măsura arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile. Inculpata Lupescu Cristina Carmen are obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza“, se arată în hotărârea Curții de Apel Craiova. Săptămâna acesta, Tribunalul Dolj a hotărât ca inculpata să rămână în continuare în arest la domiciliu.
Dosarul în care secretara Lupescu este acuzată de comiterea celor 24 de infracțiuni a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj în urmă cu o lună, pe 18 iulie, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS