5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevii de nota 10, premiați de Inspectoratul Școlar Olt

Elevii de nota 10, premiați de Inspectoratul Școlar Olt

Șefii ISJ Olt i-au premiat, ieri, pe elevii care au terminat evaluarea națională și bacalaureatul cu media 10, în total 12 elevi și absolvenți de liceu la nivelul județului Olt.

Zece absolvenți de gimnaziu și doi de liceu au terminat examenele de final de ciclu cu media 10, fiind recompensați de Ministerul Educației cu premii în bani. Câte 1.000 de lei au primit absolvenții de clasa a VIII-a și câte 3.000 de lei proaspeții studenți, șefii Inspectoratului Școlar Județean Olt înmânându-le premiile în bani și diplomele.
Emoțiile copiilor și părinților care i-au însoțit pe aceștia, cei care au reușit să ajungă, s-au risipit cu ceva timp înainte de ceremonia de înmânare a premiilor, iar totul s-a sfârșit în doar câteva minute. Reprezentanții Ministerului Educației în teritoriu le-au transmis copiilor mulțumiri și și-au exprimat speranța că șirul rezultatelor bune va continua și la liceu, respectiv la facultate.
„Suntem mândri că avem copii de nota 10 la noi în județ. Sunt convins că și pe viitor lucrurile vor fi la fel de bune și că ei vor reprezenta cu cinste județul nostru“, a spus inspectorul școlar general Adrian Bărbulete, în timp ce inspectorul școlar general-adjunct Mariana Gheorghe a avut chiar un îndemn: „După finalizarea studiilor, să vă întoarceți înapoi la noi! Suntem onorați că avem așa copii merituoși și ne dorim ca după ce își finalizează studiile să revină în zona noastră, pentru că avem și noi foarte mulți copii merituoși, copii performanți, și putem, din experiența lor, să învețe și alții“.
Aceeași speranță a exprimat-o și inspectorul școlar general-adjunct Florica Grecu: „Dacă dintre dumneavoastră alegeți să plecați peste hotare, să nu rămâneți acolo, să veniți acasă, pentru că este foarte multă treabă acasă și este nevoie de munca fiecăruia dintre dumneavoastră, mai ales că rezultatele vă recomandă și puteți, sunt convinsă că puteți să faceți foarte multe lucruri, atât pentru județul Olt, cât și pentru țara asta. De acum încolo veți avea cuvinte foarte multe de spus. Să aveți succes oriunde vă veți duce!“.
Trei dintre proaspeții liceeni, elevi cu rezultate excepționale și la olimpiadele școlare, au fost admiși la licee din București, ceilalți alegând să studieze în continuare la licee din județ.
Iată și numele celor mai buni elevi, conform ierarhiei după notele obținute la examenele naționale: Andreea Maria Dobre, Gabriela Patricia Logofătu, Cristina Andreea Mărgheanu, Diana Ţolu, Alexandru Gabriel Vasile şi Anastasia Ştefănescu – absolvenți ai Şcolii Gimnaziale „Eugen Ionescu“ din Slatina, Andrada Narcisa Chelu – Şcoala Gimnazială „Mihail Drumeş“ Balş, Andreea Gabriela Mînzală – Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ Slatina, Mioara Raluca Nica – Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu“ Slatina, Teodora Ştefu – Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“ Slatina, Roxana Diana Căpriță – Colegiul Național „A.I. Cuza“ Corabia și Ruxandra Ștefania Pițigoi – Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ Caracal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS