11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul din Târgu Jiu, audiat la DNA

Primarul din Târgu Jiu, audiat la DNA

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a fost joi la audieri, la Direcţia Naţională Anticorupţie Craiova. Potrivit primarului, au primit invitaţii pentru a da explicaţii în faţa procurorilor anticorupţie Alina Piţu, şefa Serviciului Juridic, şi Grigore Jianu, secretarul Primăriei Târgu Jiu. Dosarul ar viza rezilierea, înainte de termen, a unui contract de concesiune încheiat cu firma care administrează parcarea din faţa Complexului Rodna de lângă Piaţa Centrală din Târgu Jiu.
Cei trei angajaţi ai Primăriei Târgu Jiu ar avea calitatea de martori, însă primarul a precizat că aşteaptă să i se aducă oficial la cunoştinţă care este situaţia sa juridică raportat la plângere. Marcel Romanescu a lăsat să se înţeleagă faptul că este vorba de verificări preliminare pentru lămurirea situaţiei. „Am fost chemat pentru a da anumite lămuriri în privinţa dosarului cu Rodna. A fost făcută o plângere, presupun de către societatea Rodna, şi a trebuit să aduc anumite lămuriri în acel dosar. Au mai fost chemaţi alţi doi angajaţi din primărie – şefa Serviciului juridic şi domnul secretar. Deocamdată, nu putem discuta în ce calitate. În momentul în care ai o plângere… nu mi s-a adus la cunoştinţă această calitate, doar am fost să dau anumite lămuriri“, a spus edilul-șef din Târgu Jiu.

Contractul expira în decembrie 2018

Este de precizat că respectivul contract a fost reziliat înainte de termen, cu toate că în luna decembrie ar fi încetat de drept, dacă nu ar fi existat o prelungire a înţelegerii. Parcarea cu plată de la Rodna este administrată de ani buni de o firmă privată. Edilii au ajuns la concluzia că firma ar fi încălcat o clauză care interzicea subînchirierea de spaţii în zona respectivă. Prin urmare, s-a decis rezilierea contractului, însă oamenii de afaceri nu au fost de acord.
În acelaşi timp, primarul caută acum soluţii pentru a se stabili cum va fi folosită pe viitor parcarea de la Rodna, respectiv concesionată în continuare unui investitor privat sau modernizată şi administrată de către municipalitate.
Primarul Marcel Romanescu ar trebui să prezinte consiliului local soluţia aleasă pentru administrarea în continuare a parcării din faţa Complexului „Rodna“ din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS