16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPovestea craioveanului căsătorit cu două femei în acelaşi timp

Povestea craioveanului căsătorit cu două femei în acelaşi timp

Un craiovean a reuşit să păcălească instituţiile publice şi mai multe femei, timp de peste 20 de ani, jonglând cu un certificat de divorţ obţinut în 1997, pe care l-a prezentat pentru încă trei căsătorii. Între timp, bărbatul a divorţat de cea de-a treia soţie şi acum mai este căsătorit legal cu cea de-a doua şi cu cea de-a patra.

Povestea lui C.C. pare scenariul unui film, însă tot ce s-a întâmplat în viaţa acestui craiovean este, din păcate, o realitate din care multe femei s-au ales cu răni sufleteşti. Pe lângă acest lucru, bărbatul a fentat inclusiv Evidenţa Populaţiei, care nu şi-a dat seama că el este căsătorit legal cu două femei în acelaşi timp. Tărăşenia a început în anul 1997, când C.C s-a căsătorit a două oară, cu D.C., după ce divorţase legal de prima soţie. Nici cea de-a doua căsnicie nu a fost lipsită de probleme, iar divorţul părea iminent. Cu toate acestea, cei doi nu au divorţat legal nici până în prezent. „Ne-am căsătorit la 1 noiembrie 1997, exact cu o săptămână înainte de naşterea primului nostru copil, în Craiova. Într-o zi, după ce venisem acasă din concediu, C. a depus actele de divorţ fără ca eu să ştiu, a trimis citaţia pe adresa fratelui său, deşi eu nu am fost anunţată. Mi-a spus în dimineaţa divorţului că avem prima înfăţisare. Sigur că nu am avut nici o şansă să mă prezint. I-am spus să se ducă singur, ceea ce a şi făcut, iar când s-a întors acasă mi-a spus că a renunţat la acţiune pentru că a ajuns la concluzia că nu găseşte femeie mai bună decât mine. Deci am lăsat-o baltă atunci. Am mai fost o dată la notar împreună, dar am renunţat, încercând totuşi să îmi salvez căsnicia pentru cei doi copii pe care îi aveam deja. Între timp, el a început să se adâncească în relaţii extraconjugale, obişnuind să plece de acasă, cea mai lungă perioadă fiind de un an şi două luni. Această plecare a lui a culminat cu prima bigamie, despre care am aflat când m-a căutat respectiva doamnă şi mi-a spus că împărţim acelaşi soţ“, a povestit cea de-a doua soţie a bărbatului, cu care este căsătorit şi în prezent.
Practic, C.C. se căsătorise pentru a treia oară, chiar dacă era căsătorit legal cu cea de-a doua soţie. De această dată, bărbatul se căsătorise la Bucureşti, prezentând certificatul de divorţ de la prima căsătorie şi reuşind să păcălească autorităţile. „După ce s-a căsătorit în Bucureşti, a adus-o pe femeia respectivă în Marea Britanie, unde eram împreună. În timpul săptămânii, el mergea la Londra, unde îşi petrecea timpul cu ea şi mie îmi spunea că lucrează în construcţii. Iar în weekend venea acasă, spunându-i că merge să îşi vadă copiii, ea ştiind că suntem divorţaţi. Ea şi-a dorit să vadă copiii, însă neputând, a devenit suspicioasă. Mi-a aflat adresa de mail şi mi-a trimis poze de la cununia lor civilă din Bucureşti. Apoi eu am plătit divorţul lor, la rugăminţile lui, şi a promis că se potoleşte“, a explicat cea de-a doua soţie.

Un nou divorţ, dar şi o nouă căsătorie

Craioveanul însă nu s-a oprit aici. Căsătoria cu cea de-a treia soţie, A.C., a durat până în 2012, când au divorţat în urma unei hotărâri a Judecătoriei Drăgăşani. Practic, bărbatul rămăsese, din nou, căsătorit cu o singură femeie, cea de-a doua soţie. După ce a văzut că poate fenta autorităţile cu uşurinţă, bărbatul a recidivat şi a devenit din nou bigam, în 2017, când s-a căsătorit cu a patra femeie, cu care este împreună acum. Practic, în acest moment, C.C. este căsătorit legal cu cea de-a două soţie şi cu cea de-a patra. „Propriu-zis, nu am fost despărțiți niciodată oficial, însă suntem separați de aproximativ zece ani. Este prima dată când eu introduc în instanță acțiunea de divorț, aflând de a doua bigamie, deci hotărând că așa nu se mai poate și nedorind să continui o căsnicie care este clar că nu mai poate fi salvată. În numeroase ocazii l-am rugat să procedăm cumva amiabil, să rezolvăm cu divorțul și să rămânem prieteni pentru copii. Am avut numai promisiuni nematerializate din partea lui, până când am aflat de pe site-ul Judecătoriei Craiova că, de fapt, s-a căsătorit iar, fără să îmi aducă la cunoștință. L-am contactat şi l-am întrebat dacă suntem divorțați și eu nu știu. Eu am contactat o echipă de avocați și am introdus acțiunea în Craiova, moment în care instanța s-a sesizat în ceea ce privește bigamia. El a copiat de pe internet un așa-zis certificat de divorț din Marea Britanie, la care a schimbat datele și numele şi pe care l-a tradus în regim de urgență în dimineață înfățișării. Precizez că atunci avocata mea m-a sfătuit să fac rost de documentul oficial de aici care să ateste faptul că nu este dizolvată căsătoria noastră de nicio instanță din Marea Britanie. Am obținut confirmarea faptului că nu există nici un certificat de divorț între noi. El a încercat să demonstreze faptul că noi am divorțat în UK, sperând că nu se poate verifica. El are cazier în Marea Britanie, unde a fost închis tot din cauza uzului de fals în acte oficiale. Ar fi interesant de aflat de ce ofițerii de la Starea Civilă nu verifică ce acte se depun în vederea căsătoriei, pentru că el a folosit de două ori hotărârea judecătorească oficială din prima căsătorie“, a mai povestit cea de-a doua soţie.
Nimeni nu îşi explică în ce mod a reuşit bărbatul să fie bigam ani de-a rândul. În timp ce autorităţile au scăpat din vedere starea lui matrimonială, el voia să pară o victimă în faţa femeilor pe care le păcălise şi care îl puteau reclama oricând la poliţie. „Nu am mers la poliţie pentru că a venit plângând acasă şi mi-a spus să îl iert şi să îl ajut să divorţeze. Am făcut şi acest lucru, sperând că a învăţat o lectie şi se va opri, dar şi pentru că nu îmi doream că afle copiii ce făcuse. Cu siguranţă, am greşit! Mai târziu, a fost mai rău. Ştiu că pare greu de crezut, dar, din păcate, e adevărat şi se întamplă în România anului 2018“, a mai adăugat cea de-a doua soţie, D.C.

Dosar penal pe numele bărbatului

După ce a doua soţie a bărbatului, cu care încă mai este căsătorit, a introdus, în luna aprilie a acestui an, acţiunea de divorţ, pe numele bărbatului a fost depusă şi o plângere penală. „La finalul lunii mai 2018, la nivelul Secţiei 2 Poliţie Craiova, a fost înregistrată o plângere penală, formulată împotriva acestei persoane. Bărbatul respectiv este reclamat de fostul soţ al actualei sale soţii, care a sesizat faptul că cel în cauză a încheiat o nouă căsătorie, deşi nu urmase procedurile legale pentru a divorţa în mod oficial de fosta sa parteneră de viaţă. În această cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de bigamie şi fals în declaraţii, urmând ca la finalizarea acestora, dosarul penal să fie înaintat, cu propunerile corespunzătoare, unităţii de parchet competente“, au declarat reprezentanţii IPJ Dolj.
Gazeta de Sud a solicitat un punct de vedere şi de la conducerea Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Dolj, însă aceasta a spus că nu poate face publice date cu caracter personal şi că de această situaţie se vor ocupa organele de urmărire penală.
De asemenea, am luat legătura şi cu bărbatul acuzat de bigamie, însă acesta s-a arătat deranjat de faptul că l-am întrebat despre situaţia sa matrimonială, afirmând că este o problemă care îl priveşte doar pe el.
În acest moment, la Judecătoria Craiova se află cererea de divorţ depusă de cea de-a doua soţie, iar bărbatul trebuie să răspundă în faţa magistraţilor pentru că acuzaţiile de bigamie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS