15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAtenție la copacii uscați din Parcul „Romanescu“!

Atenție la copacii uscați din Parcul „Romanescu“!

Oricât de mare ar fi pericolul pe care îl prezintă copacii uscați din Parcul „Romanescu“, în sensul că se pot prăbuși în orice moment peste persoanele care se plimbă pe alei, administratorul parcului, RAADPFL, spune că nu se poate atinge de ei.
De exemplu, wekeendul trecut, creanga unui copac s-a prăbușit pe o alee de la intrarea în parc, în zona Valea Fetii, tocmai când niște craioveni părăseau parcul. Una dintre persoane a intuit pericolul și că acel copac se va prăbuși, încă din timpul zilei, când a venit cu familia să se plimbe în parc, și a apelat Telefonul cetățeanului, dar măsurile au întârziat să apară. „Duminică, în jurul orei 18.30, am sunat la Telefonul cetățeanului pentru a semnala faptul că în Parcul «Nicolae Romanescu» este o creangă foarte mare care stă să se rupă din moment în moment și am sugerat să trimită un echipaj de Poliție Locală pentru a lua măsurile necesare. Copacul se află la intrarea în parc, pe aleea care merge către hipodrom. În jurul orei 21.30, când am părăsit parcul, am auzit o trosnitură puternică și am fost convins că acea creangă s-a rupt, blocând parțial aleea.
Am sunat din nou la Telefonul cetățeanului, iar doamna respectivă mi-a spus că patrula a fost acolo, dar nu au constat nimic în neregulă, și că RADPFL-ul nu lucrează în weekend. Numai șansa și Dumnezeu au făcut ca în acel moment să nu treacă nimeni pe acolo pentru că altfel am fi asistat la o tragedie“, spune Adrian Rotaru, craioveanul care a fost martor la acest eveniment.
Oricât de mulți copaci s-ar prăbuși în Parcul „Romanescu“ și oricare ar fi pericolul care îi pândește pe craiovenii care îl vizitează, administratorul acestuia spune că nu se poate atinge de copaci decât cu aprobare de la Ministerul Culturii. „Nu avem informații despre cazul semnalat de dumneavoastră. Menționăm însă faptul că angajații RAADPFL desfășoară zilnic acțiuni de curățenie și întreținere a spațiilor verzi în Parcul «Nicolae Romanescu».
În ceea ce privește toaletarea copacilor din parc, menționăm faptul că fiind vorba de un parc monument istoric (care se întinde pe o suprafață de 90 de hectare), orice lucrare (toaletare, tăiere) trebuie efectuată cu avizul Ministerului Culturii“, se arată într-un răspuns venit din partea RAADPFL Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS