8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljApă tulbure la robinetele craiovenilor

Apă tulbure la robinetele craiovenilor

Craiovenii din mai multe cartiere al orașului s-au plâns ieri că apa care curge la robinete prezintă o turbiditate ridicată. Este vorba de locuitori din cartierele Brestei, Valea Roșie și Calea București, care s-au trezit că le curge la robinet o apă tulbure, cu impurități, și care este bună decât de aruncat. Dacă în unele cazuri situația s-a remediat, în altele, oamenii au fost nevoiți să stea întreaga zi „pe uscat“ sau să alerge la primul magazin să-și ia apă de băut. Într-o astfel de situație s-au aflat craiovenii de pe strada Craiovița, zona de case dintre strada Brestei și bulevardul Nicolae Titulescu, unde apa furnizată de Compania de Apă Oltenia (CAO) aducea mai degrabă a „suc de portocale“. „De azi de dimineață curge la robinet apă tulbure, către prânz s-a mai limpezit, dar tot așa maronie este. Nu poți să o folosești la nimic. Am fost la CAO și i-am chemat să ia probe pentru laborator. Așa este pe toată strada“, a spus un locuitor de pe strada Craiovița, nr. 62.
Reprezentanții CAO susţin că această situație ar fi cauzată de o avarie care s-a produs pe bulevardul Nicolae Titulescu și ar fi influențat una dintre cele mai importante caracteristici ale apei, limpezimea. „Avem o avarie în zonă și acesta este motivul pentru care apa a ajuns la robinetul abonaților de pe această stradă cu o turbiditate mai mare. Noi am dat un comunicat în care ne cerem scuze față de craiovenii afectați“, a spus Adriana Câmpeanu, director CAO.
Într-adevăr, operatorul de apă și canal anunță într-un comunicat: „În vederea remedierii unei avarii produse în reţeaua de distribuţie a apei potabile a municipiului Craiova, la conducta Dn 150 mm, pe strada Nicolae Titulescu (Şcoala nr. 12), SC Compania de Apă Oltenia SA este nevoită să sisteze temporar furnizarea apei potabile în data de 6.08.2018, între orele 10.00-16.00, în zona cuprinsă între străzile Iancu Jianu, Constantin Lecca, Maria Tănase, Nicolae Titulescu, Severinului, Brestei şi Cernele. Compania de Apă Oltenia SA, prin laboratoarele de analiză a apei potabile, va monitoriza permanent calitatea apei după repunerea în funcțiune a reţelei de distribuţie a apei potabile. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere“, se arată în comunicatul CAO.

Dar cu apa rece ce-ați avut?

Din păcate, povestea cu apa care ajunge la robinetul craiovenilor și nu poate fi folosită s-a repetat și în cartierul Valea Roșie, în zona cvartalului de blocuri 33-43, din vecinătatea Spitalului Militar. Situația a fost semnalată pe pagina de Facebook „Ești din Craiova dacă…“ de craioveanca Anca Mihai. În acest caz, vina aparține furnizorului de căldură al orașului, din câte susțin reprezentanții CAO. Angajații SC Termo Craiova SRL au făcut o manevră greșită și au lăsat respectivele blocuri fără apă caldă, dar și rece. Apa caldă a fost sistată pentru că furnizorul de agent primar CEO face revizia rețelelor pe o perioadă de o săptămână, dar cea rece…? „Angajații furnizorului de căldură au făcut o manevră greșită și, pe lângă vana de apă caldă, au oprit și vana de apă rece. Locatarii din mai multe blocuri s-au trezit că nu mai au apă rece la robinet și ne-au sesizat pe noi. Am făcut verificări, am constatat această eroare și am deschis vana. În urma acestei manevre, apa a ajuns tulbure la robinetele craiovenilor care locuiesc în aceste blocuri“, a mai spus reprezentantul CAO. Viceprimarul Stelian Bărăgan a contrazis-o însă pe directoarea CAO.
Și în blocurile din cartierul Calea București, situate în apropierea Spitalului de Neuropsihiatrie, locatarii au primit la robinet aceeași apă tulbure. „Așa a fost toată ziua“, spune Răzvan, un craiovean care locuiește în cartierul Calea București.
Să fie de vină avariile care se tot întâmplă la conductele operatorului local de apă și canal sau oprirea apei calde în oraș a creat și disfuncționalități în furnizarea celei reci?
Cert este că mulți craioveni nu au putut consuma la începutul acestei săptămâni apa de la robinet, deoarece aceasta era amestecată cu nămol și rugină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS