22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAngajaţii CEO arşi în urma unui accident de muncă au fost supuşi mai multor operaţii

Angajaţii CEO arşi în urma unui accident de muncă au fost supuşi mai multor operaţii

Cei doi salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia arşi în urma unui accident grav de muncă au fost supuşi până acum mai multor intervenţii chirurgicale. Unul dintre cei doi a fost operat de patru ori, iar altul de două ori. Cei doi angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia se află internaţi într-un spital din Belgia. Este de amintit că în data de 21 iulie, la Cariera Pinoasa, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a avut loc un accident de muncă, soldat cu două victime: Gheorghe Fudulache, de 40 ani, şi o vechime în muncă de peste 21 de ani, respectiv Emanoil Grivei, de 48 de ani şi cu o vechime în muncă de peste 28 de ani. Ambii aveau ocupaţia de electrician şi primiseră ca sarcină, prin comanda de lucru, revizuirea circuitului de comandă al transportorului T40.

Anchete din partea ITM

În urma investigaţiilor preliminare efectuate de cadrele medicale de la Spitalul Orăşenesc Rovinari, ambele victime au suferit arsuri, prin electrocutare, pe 30%, respectiv 70% din suprafaţa corpului, fiind transportate cu un elicopter şi o ambulanţă la Spitalul de Arşi din Bucureşti şi, ulterior, la o clinică de specialitate din Belgia, unde se află şi în prezent sub supraveghere medicală. După cum se cunoaşte, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj anchetează accidentul de muncă şi a aplicat deja o amendă Complexului Energetic Oltenia. În atenţia ITM Gorj se mai află încă două accidente de muncă de la CEO, care au avut loc luna trecută. Unul a fost mortal, iar altul s-a soldat cu accidentarea urmată de incapacitatea temporară de muncă a unui angajat.

Soţiile minerilor arşi au plecat în Belgia

În ceea ce îi priveşte pe cei doi mineri răniţi grav şi trimişi în Belgia, conducerea Complexului Energetic Oltenia a decis să ofere ajutoare financiare familiilor acestora. Este vorba de soţiile minerilor, care au primit fiecare suma de 7.500 de lei. Astfel, cele două femei au putut să meargă în Belgia, la soţii lor. „Sunt ajutoare prevăzute în regulamentele interne ale companiei sau care pot fi acordate în urma unor decizii ale conducerii. Compania a oferit un ajutor financiar pentru familiile celor doi salariaţi, astfel încât soţiile să poată să se deplaseze la spitalul din Belgia şi să fie alături de soţii lor. Tratamentele, operaţiile şi investigaţiile medicale sunt acoperite de asigurările medicale. Nu a trebuit să venim cu o contribuţie în acest caz. Din câte am aflat, evoluţia este bună. Se fac toate demersurile medicale pentru ca angajaţii noştri să fie bine. Să sperăm că evoluţia va fi şi mai bună“, a declarat Constantin Lăzăroiu, director salarizare, în cadrul Direcţiei Miniere din Complexul Energetic Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS