6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCrima de la Băleşti, piste deschise

Crima de la Băleşti, piste deschise

Localnicii din Băleşti au numai vorbe bune despre familia Lăpădat

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj verifică toate pistele în cazul crimelor din comuna gorjeană Băleşti. Deocamdată, varianta principală este că agentul de poliţie de la Poliţia Transporturi Feroviare Târgu Jiu, Adela Lăpădat, de 33 de ani, şi-a ucis mama şi bebeluşul, după care s-a sinucis. A folosit arma din dotarea soţului, agentul Constantin Lăpădat, ajutor de şef de post la Mătăsari. Bărbatul ar fi plecat duminică la farmacie să cumpere medicamente pentru bebeluş, iar când a revenit la domiciliu a găsit o adevărată casă a groazei. „Un polițist din cadrul Postului de Poliție Mătăsari a sesizat prin apelul 112 faptul că soția sa, agent de poliție la Poliția Transporturi Feroviare Târgu Jiu, încadrată în 2006, și-a împușcat mortal mama, după care s-a împușcat și ea, folosind pistolul din dotarea acestuia. Deplasându-se la fața locului, în comuna Bălești, sat Ceauru, în interiorul locuinței, polițiștii au găsit și un minor, în vârstă de șase luni, care a fost transportat la spital, cu leziuni în zona capului, unde, ulterior, a decedat. Polițista a fost găsită căzută la intrarea în locuință, cu pistolul lângă ea, iar mama acesteia într-o cameră. La acest moment, polițiștii efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului de caz, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii acestui eveniment. Precizăm că polițista a fost testată psihologic ultima dată în luna mai a anului 2017, înainte de a intra în concediu maternal, iar polițistul deținea pistolul la domiciliu, conform prevederilor legale, ultimul control fiind efectuat la începutul acestui an, la locuința acestuia. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat“, potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Nu exclud nicio variantă

Procurorul Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, a declarat că nicio variantă de lucru nu este exclusă din anchetă, cu toate că s-a conturat varianta dublei crime, urmată de sinucidere: „Se efectuează cercetări penale în cauza privind moartea prin împuşcare a trei persoane: a agentei de poliţie, a copilului acesteia, în vârstă de șase luni, şi a mamei acesteia. Se fac cercetări în cauză pentru comiterea infracţiunii de omor calificat împotriva unor membri de familie. Din probele administrate până în prezent în această cauză nu rezultă elemente care să conducă la punerea sub învinuire a unei alte persoane, respectiv cel mai probabil soţul femeii decedate, agentul de poliţie. Însă procurorul şi echipa de anchetă nu exclud nicio variantă în acest moment. Administrează probe în vederea stabilirii adevărului în cauză şi pentru pronunţarea unei soluţii legale şi temeinice. Au fost şi urmează să fie dispuse expertize şi constatări în această cauză. Rezultatul acestora urmează să fie important în stabilirea adevărului, însă în procesul penal nicio probă nu este regina probelor, ci pe baza ansamblului probatoriu administrat va fi pronunţată o soluţie legală, astfel încât să fie eliminată orice urmă de îndoială cu privire la modul în care s-au petrecut faptele şi dacă este vinovată o persoană să fie trasă la răspundere“, a declarat procurorul Cristina Ciobanu.

Era considerată un poliţist model

Vecinii familiei Lăpădat au povestit că nu au auzit niciodată certuri dinspre casa familiei de poliţişti. Aceştia pun totul pe seama unei depresii severe a mamei după naşterea copilului. Potrivit conducerii Poliţiei Transporturi Feroviare Târgu Jiu, Adela Lăpădat era un poliţist model şi nu a avut vreodată abateri disciplinare sau probleme de comportament. De altfel, Daniel Brotea, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Gorj, este chiar naşul familiei Lăpădat şi spune că agenta care se afla în concediu de maternitate a fost foarte apreciată la locul de muncă. „Ca angajată, nu a avut niciodată probleme. A fost o poliţistă excepţională. Foarte bună, mai bună decât un poliţist bărbat, profesional vorbind. A trecut toate testele psihologice. Toată lumea este şocată, ne pare rău şi nu avem cuvinte. Era în concediu de maternitate, eu sunt naşul lor, nu i-am mai văzut de la botezul copilului, de două luni. Nu s-au plâns niciodată, la mine nu. Nu am realizat că ar fi o problemă“, a declarat Daniel Brotea, şeful Poliţiei TF Gorj. Agenta de poliţie s-a împuşcat în cap, mama a fost împuşcată în piept, iar bebeluşul în cap.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS