21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalȘapte inspectori școlari vor învăța în Norvegia cum să predea democrația

Șapte inspectori școlari vor învăța în Norvegia cum să predea democrația

Un proiect în valoare de aproape 18.000 de euro va fi implementat cu scopul de a facilita cultura democratică în școala românească, șapte inspectori școlari urmând să fie formați în Norvegia.
Proiectul „Democratic School Culture with Teacher as a Change Agent“ este finanțat prin programul „Educație, burse, ucenicie și antreprenoriatul tinerilor“ în România în cadrul granturilor SEE (mecanismul financiar 2014-2021, Islanda, Liechtenstein, Norvegia) și Guvernul României, și într-o primă fază presupune ca șapte inspectori școlari să fie formați în cultura școlară democratică. Aceștia vor învăța tehnici de facilitare în cadrul a două cursuri structurate, la Oslo, în Norvegia, în perioadele 5-10 octombrie 2018 și 15-19 octombrie 2018. În primăvara următoare, proiectul va continua, inspectorii având sarcina creării și implementării unei metodologii de intervenție în procesul de predare-învățare în ceea ce privește cultura democratică școlară.
„Obiectivul general al proiectului este de a întări capacitatea ISJ Olt de a introduce și promova cele mai noi instrumente ale Consiliului Europei în ceea ce privește cultura democratică școlară și de a le susține în implementarea practicilor inovative în procesul de predare-învățare.
Se urmărește promovarea proiectelor educaționale interdisciplinare la nivelul școlilor și la nivel european, prin proiecte de parteneriat între școli, în care cultura democratică școlară, interculturalitatea, mobilitatea transnațională și cooperarea școlară sunt linii directoare“, a transmis ISJ Olt, prin intermediul unui comunicat de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS