5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalLocuitorii din Slatina vor pădurea Strehareţ înapoi

Locuitorii din Slatina vor pădurea Strehareţ înapoi

Reprezentanții pensionarilor din municipiul Slatina au ridicat, în cadrul unei ședințe la Prefectura Olt, o problemă nerezolvată de mulți ani, cea a amenajării Pădurii Strehareț, singurul loc cu aer curat din municipiu.

Pădurea Strehareţ, o atracție pe timp de vară cu ani în urmă, în care slătinenii găseau o grădina zoologică, dar și un restaurant, terase și chiar locuri pentru plajă pe malul lacului, a fost abandonată de mulți ani de autorități, care fac și desfac proiecte de tot felul, fără să se concretizeze ceva. Lacul a revenit, între timp, proprietarului de drept, o societate din municipiu, restaurantul și terasa de altădată au fost dărâmate cărămidă cu cărămidă, către fosta grădină zoologică nu se mai poate trece, iar hoții de lemne din vecinătate se înfruptă după bunul plac, zone întregi din pădurea cu o istorie veche fiind aproape rase de pe fața pământului.
„În primul rând, trebuie reglementată situația asta, să fie un autobuz, măcar sâmbăta, să fie acolo un adăpost, vine ploaia, n-avem unde să ne adăpostim. Este o zonă pe care toţi slătinenii şi-o doresc. Nu există oraș să nu aibă un loc în care să respiri. E păcat! Și anul ăsta, floarea de tei a ținut șase săptămâni, au fost mai multe specii. Și aerul ăla, destul de rece, indiferent de anotimp, trebuie folosit. Să știți că nici tinerii nu prea se duc acolo, foarte puțini o fac“, s-a plâns reprezentul pensionarilor, Nicolae Florica, în cadrul ședinței de la Prefectura Olt. Alte persoane l-au aprobat în șoaptă și fiecare a început să-și amintească de momentele frumoase petrecute acolo.
„Pe malul lacului făceam plajă“, și-a amintit o doamnă. „Ehe, ce era acolo…“, s-a auzit de altundeva, în vreme ce subprefectul județului, Radu Ioniță, i-a invitat pe reprezentanții pensionarilor la o discuție aplicată, pentru a pune la cale un plan. „Dați pe la mine prin birou, știu și cine are lacul, putem face o discuție și putem lua și inițiativă… Eu cred că o să iasă ceva până la urmă. O să iau legătura și cu cei care răspund şi de ce bani e nevoie… Chiar dacă n-o să reușim anul ăsta, poate la anu’ vom ajunge la o variantă convenabilă“, le-a spus subprefectul.
De mai bine de zece ani, grădina zoologică din Pădurea Strehareț a fost abandonată, mai întâi fiind „în conservare“, pentru ca acum nimic din vechile construcții și amenajări să nu se mai cunoască. Se fură copacii și ziua în amiaza mare, uneori polițiștii locali mai surpind hoții, însă o soluție pentru revigorarea zonei nu a fost găsită. Cert este că o grădină zoologică nu se va mai amenaja în acea zonă, conform declarațiilor viceprimarului Claudiu Stăncioiu, iar pentru alte obiective de agrement, pentru care se tot desenează planuri, mai e de așteptat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS