10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSecretara de la Drept rămâne după gratii

Secretara de la Drept rămâne după gratii

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, joi, ca secretara Facultății de Drept din Craiova – Secția Frecvență Redusă, Cristina Carmen Lupescu, să fie cercetată în continuare în stare de arest pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și înșelăciune.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în cursul lunii mai, un bărbat a formulat un denunț împotriva secretarei Cristina Carmen Lupescu, de 50 de ani, din municipiu. Bărbatul a susținut că, începând cu anul 2014, i-a dat secretarei sume de bani cuprinse între 1.100 și 1.400 de lei, pentru ca fratele său să promoveze examenele. În schimbul acestor sume de bani, femeia ar fi susținut că intervine pe lângă profesori pentru ca fratele denunțătorului, care ar fi trebuit să fie în anul IV, să promoveze examenele fără să treacă pe la școală. Anul acesta, denunțătorul a aflat că, de fapt, deși plătise respectivele sume de bani, fratele său fusese exmatriculat încă din anul I. Acesta ar fi și motivul pentru care bărbatul a hotărât să formuleze un denunț împotriva secretarei Lupescu. Potrivit înțelegerii, denunțătorul ar fi trebuit să achite o sumă de bani pentru ca fratele său să promoveze și examenele din anul IV, așa că pe 25 mai procurorii doljeni au organizat o acțiune de prindere în flagrant. Secretara Cristina Carmen Lupescu a fost prinsă în flagrant de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj, în sediul Facultății de Drept, în timp ce primea suma de 1.300 de lei de la denunțător.
Cristina Carmen Lupescu a fost arestată preventiv pe 26 mai, pentru luare de mită și înșelăciune, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Ulterior, pe 18 iunie, judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus ca inculpata să fie plasată în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Craiova, instanță care le-a dat câștig de cauză. Astfel, Curtea de Apel Craiova a desființat hotărârea Tribunalului și a dispus prelungirea mandatului de arestare emis pe numele femeii.
Joi, după alte trei săptămâni petrecute de inculpată în arestul IPJ Dolj, Tribunalul Dolj a respins o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu formulată în numele inculpatei. „Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu formulată pentru şi însuşită de inculpata Lupescu Cristina Carmen“, se arată în hotărârea instanței, care poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS