10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPeste 1.100 de locuri de muncă vacante în ţările Spaţiului Economic European

Peste 1.100 de locuri de muncă vacante în ţările Spaţiului Economic European

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj anunţă persoanele interesate pentru ocuparea unui loc de muncă în străinătate că în această perioadă, prin serviciul EURES, sunt disponibile 1.146 de locuri de muncă în ţările Spațiului Economic European. Austria oferă 300 de joburi ca şi chelner, bucătar, cameristă, pentru activităţi în pensiuni şi hoteluri de trei, patru, cinci stele, în diferite staţiuni din regiunea Vorarlberg, în Munții Alpi. Se oferă salariu între 1.500-2.000 euro net/lună, contractele de muncă sunt pentru perioada decembrie 2018 – aprilie 2019. Persoanele interesate trebuie să aibă calificare în domeniu şi să aibă cunoştinţe de limba germană şi limba engleză. Olanda oferă pentru cetăţenii români 307 locuri de muncă în meseriile: inginer, sudor, lăcătuş confecţii metalice, muncitori în producția de hrană câini și pisici, stivuitor, muncitori necalificaţi în industria alimentară, lucrători în bucătarie, manipulanţi marfă, muncitori în grădinărit. Salariile pornesc de la 9,5 euro brut/oră iar contractele de muncă sunt pe durată nedeterminată şi determinată pentru munca în agricultură. Persoanele interesate să lucreze în Olanda trebuie să aibă cunoştinţe de limba engleză.
Pentru cunoscătorii de limba germană, Germania oferă 330 de locuri de muncă în meseriile: barman, brutar, bucătar, electrician, instalator, lăcătuş mecanic, măcelar, manipulant mărfuri, mecanic instalații sanitare, de încălzire și climatizare, montator acoperişuri, ospătar, recepționer, personal întâmpinare oaspeţi, şofer camion, sudor, tehnician, vopsitor auto. Salariile oferite pornesc de la 10-11 euro brut pe oră. Irlanda oferă 61 de locuri de muncă în meseriile de ciontolitor-tranşator carne, îngrijitor bătrâni, şef complex zootehnic. Salariul variază în funcţie de meseria pentru care se optează şi este de 30.000-35.000 euro/an pentru şef complex zootehnic şi 7,83 lire/oră pentru îngrijitori bătrâni. Ciontolitorii-tranşatorii carne primesc un salariu brut între 19.367-22.000 euro/an. Cei care doresc să lucreze în domeniul asistenţei sociale pot opta pentru a lucra în Marea Britanie, care oferă locuri de muncă în acest domeniu în cadrul autorităţilor locale pentru copii, tineri şi familii: asistent social (cinci posturi) şi asistent social practicant (cinci posturi). Persoanele interesate trebuie să cunoască bine limba engleză şi să aibă studii în domeniul asistenţei sociale. Angajatorul oferă un salariu cuprins între 17.043 şi 38.000 lire brut/an.

Locuri de muncă în Norvegia

Norvegia oferă cetățe-nilor români locuri vacante în domeniile: inginer programator, mecanic auto, tinichigiu auto, măcelar-tranşator miei, frizer-coafor. Pentru inginerul programator se oferă un salariu de 6.500 euro brut/lună, pentru măcelari se oferă echivalentul a 18,95-24,21 euro brut/oră, pentru frizeri 15,83 euro brut/oră, iar mecanicii auto/tinichigii auto primesc un salariu de 20-24 euro brut/oră. Persoanele interesate să lucreze în Norvegia trebuie să aibă cunoştinţe de limba engleză. „Pentru cei care optează să lucreze în ţările Spaţiului Economic European, prin serviciul EURES se mai oferă locuri de muncă în Belgia – ca tehnician, în Croaţia – ca muncitori necalificaţi în construcţii, în Franţa – ca angajat polivalent în domeniul hotelier, în Suedia – ca vopsitori şi mecanici auto. Persoanele care doresc să aplice pentru aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj, str. Lt. Col. D. Petrescu, nr. 1, telefon 0253211568“, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS