16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOpt mehedinţeni care conduceau vehicule electrice, cercetaţi penal

Opt mehedinţeni care conduceau vehicule electrice, cercetaţi penal

Tot mai mulți șoferi sesizează poliția în legătură cu prezența în trafic a vehiculelor electrice ai căror conducători pun în pericol siguranța rutieră pe drumurile publice.
Polițiștii Biroului de Ordine Publică împreună cu Biroul Rutier din cadrul Poliției Drobeta Turnu Severin au organizat o acțiune pentru verificarea respectării legislației rutiere de către persoanele care încredințează sau închiriază vehicule electrice, precum și de către persoanele care conduc aceste vehicule pe drumurile publice.
Cu ocazia acțiunii organizate, față de opt persoane cu vârste cuprinse între 18 și 41 de ani, depistate în trafic, pe raza municipiului, conducând astfel de vehicule, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, precum și încredințarea unui vehicul spre a fi condus unei persoane care nu posedă permis de conducere. Vehiculele au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
Pentru a fi puse în circulație astfel de vehicule, acestea trebuie să fie înregistrate, iar cei care doresc să circule pe drumurile publice trebuie să dețină permis de conducere valabil pentru categoria din care face parte vehiculul electric.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS