16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSalubritatea își „terorizează“ vecinii de pe strada Fluturi

Salubritatea își „terorizează“ vecinii de pe strada Fluturi

Localnicii de pe strada Fluturi, mai ales cei care stau „gard în gard“ cu locul unde sunt parcate, după program, autoutilitarele de gunoi, se plâng că nu mai suportă mirosul greu care emană de la Punctul de lucru al Salubrității de la nr. 49A. Duhoarea vine atât de la mașinile de gunoi, cât și de la gunoiul pe care angajații de la SC Salubritate Craiova SRL îl depozitează aici peste noapte și pe care, uneori, îl uită zile în șir. „Miroase greu, nu poți să stai în casă. Mașinile cu care cară gunoi nu sunt spălate și când se adună seara duhnește de trăznește. Și mai supărător este faptul că sunt zile în care, nu știu din ce motiv, depozitează gunoiul aici, în curte. Îl lasă zile în șir, după care îl încarcă în remorci și îl duc la Mofleni. Ani în șir am suportat mirosul greu, degeaba am sesizat și la primărie, și Garda, nimeni nu ia măsuri. Ca să nu mai vorbim de microbi, că se scurge din mașini tot lichidul ăla care rămâne în urma gunoiului menajer“, se plânge Ion Lăzărică, localnic pe strada Fluturi. Dacă au văzut că nu sunt crezuți de autorități și de reprezentanții instituțiilor în măsură să impună niște reguli legale în activitatea operatorului de salubrizare, localnicii au început să facă fotografii și să filmeze mașinile care depun gunoiul în incinta Punctului de lucru. „Am poze în care se vede clar cum golesc gunoiul din mașină în curtea interioară. Și nu este pentru prima dată când fac asta. La câteva zile, vin mașinile cu remorci, încarcă mizeria lăsată acolo și pleacă așa pe stradă. Am făcut și filmări. Le-am dat vecinului meu, să meargă să facă plângeri la autorități că nu se mai poate cu mirosul și mizeria de aici. Cum să ții, dom’ne, mașinile de gunoi și deșeuri într-o zonă de case?! Să vezi dimineața, când încep programul și pornesc mașinile, turează motoarele de nu mai poți să te odihnești! De ce nu-și fac undeva la marginea orașului o altă bază?“, se întreabă un alt localnic de pe strada Fluturi, la fel ca alți craioveni învecinați cu Punctul de lucru al SC Salubritate.

Salubritatea se apără

Reprezentanții operatorului local susțin că este vorba despre o situație punctuală, cauzată de defectarea unei mașini care era, la momentul respectiv, plină cu deșeuri.
„În vederea reparării autogunoierei, care nu mai putea efectua drumul până la Depozitul Mofleni, a fost necesară descărcarea gunoiului la punctul de lucru din strada Fluturi. Imediat, deșeurile au fost încărcate în altă mașină și duse la rampa de la Mofleni. Ulterior, am spălat tot perimetrul, am dezinfectat și am dat cu cloramină, pentru a ne asigura că nu există niciun pericol și că nu se răspândesc mirosuri neplăcute. Evident, facem demersuri pentru evitarea unor situații similare în viitor. În prezent, suntem în procedură de achiziție a șase autogunoiere noi, prin leasing operațional cu o durată de doi ani și, în momentul în care vom introduce în traseu aceste mașini, astfel de situații punctuale nu vor mai apărea“, a declarat, pentru GdS, Cristina Ghenea, purtător de cuvânt la SC Salubritate Craiova SRL.
De asemenea, cei de la Salubritate spun că: „Au fost efectuate determinări ale nivelului de zgomot și s-a constatat că ne încadrăm în cerințele impuse de actele de reglementare. În ceea ce privește depozitarea sării industriale la punctul nostru de lucru, precizăm că, în prezent, se efectuează demersuri pentru construcția unui depozit în care materialul antiderapant să fie păstrat în condiții optime“, a mai precizat Cristina Ghenea.

Garda de Mediu, dusă de nas

Pe fir a intrat și Garda de Mediu, sesizată și ea de craiovenii de pe strada Fluturi sufocați de mirosul care emană din curtea Salubrității. Numai că și comisarii de la Gardă au fost duși de nas, nu de miros, ci de angajații Salubrității. „Am fost sesizați cu privire la faptul că acolo se mai depozitează din când în când gunoi, că este miros greu și zgomot. Am trimis acolo o echipă, dar probabil au aflat și până am ajuns noi au făcut curat. Noi nu am mai găsit nimic, au golit tot. Nu avem ce să le facem, decât să facem pe viitor un control inopinat“, a declarat Gheorghe Călinoiu, comisar-șef la Garda de Mediu Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS