12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAngajaţii IDP, un nou protest pentru salarii

Angajaţii IDP, un nou protest pentru salarii

O parte a angajaţilor Întreprinderii de Drumuri şi Poduri din cadrul Consiliului Judeţean Gorj, au protestat ieri-dimineaţă la podul de la Turcineşti, la ieşire din municipiul Târgu Jiu. Zeci de salariaţi de la firma aflată în insolvenţă au întrerupt lucrul şi au protestat nemulţumiţi de faptul că nu şi-au mai primit salariile de trei luni. Oamenii sunt disperaţi şi spun că trăiesc din împrumuturi şi nu au din ce să îşi mai achite facturile sau să îşi cumpere mâncare: „De luni de zile ne tot duc cu zăhărelul că luna viitoare vom lua salariul. Şi au trecut trei luni şi nimic. Nu avem nicio certitudine la firma asta legat de ce va fi peste două zile, dar peste câteva luni. Avem rate, copii, facturi, ne trebuie mâncare zilnic. Ce să facem? Măcar să ne trimită în şomaj să nu mai prelungească aşa chin“, a spus unul dintre muncitori.

Grevă şi de Paşte

Angajaţii Întreprinderii de Drumuri şi Poduri Gorj au protestat şi în perioada sărbătorilor pascale, tot pentru că nu îşi primiseră lefurile. La puţin timp după protest a fost depusă o cerere de intrare în insolvenţă, aceasta fiind aprobată de către Tribunalul Gorj. Chiar şi cu facilităţile oferite de statutul insolvenţei, firma nu îşi mai revine, iar angajaţii au din nou probleme cu salariile. Cu toate că lucrarea de la podul de la Turcineşti trebuia să fie gata în primăvară, nici până la această dată nu este finalizată. De altfel, primul protest a avut loc tot la podul de la Turcineşti. Marius Florică, directorul Întreprinderii de Drumuri şi Poduri Gorj, a declarat că oamenii au fost informaţi că s-a demarat procedura de a accesa de la fondul de garantare trei salarii. „S-au depus documentele, se verifică, aşteptăm într-un timp scurt sau rezonabil să primim acele sume de bani reprezentând ca valoare trei salarii din lunile anterioare. Între timp, pe luna aprilie, când am intrat în insolvență, am acordat un avans de 700 de lei, pe luna mai 250 de lei, și încercăm marţi să mai plătim o sumă din banii pe care i-am încasat și i-am transferat din trezorerie în contul unic la dispoziția administratorului. Acestea sunt procedurile, nu depinde de noi – ne-am fi dorit mult mai devreme să se întâmple aceste lucruri; din această cauză sunt și oamenii nemulțumiți, datorita timpului îndelungat în care au trebuit să aștepte aceste sume. Suntem la curent cu toate dorințele și nevoile oamenilor. Din păcate, urmăm niște proceduri pe care nu le putem influența în niciun fel, decât să așteptăm să-și urmeze parcursul și în momentul când or să vină acele salarii sper ca oamenii să se mai liniștească“, a declarat Marius Florică, directorul IDP Gorj.
Florică se află de mai mulţi ani la conducerea IDP Gorj şi a pierdut licitaţia pentru întreţinerea drumurilor judeţene. Era vorba de un acord-cadru pe patru ani în valoare de zeci de milioane de euro. De atunci au apărut şi problemele financiare ale firmei. Consiliul Judeţean Gorj îi dă în continuare credit managerului Marius Florică. Angajaţii firmei se tem ca IDP să nu intre în faliment în ritmul acesta. Este de amintit că la ultimul protest IDP Gorj a primit vizita inspectorilor de muncă care au trasat sarcina ca şefii să achite lefurile restante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS