8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPagube în nouă localităţi afectate de inundaţii

Pagube în nouă localităţi afectate de inundaţii

Autorităţile locale şi judeţene au finalizat situaţia pagubelor produse de inundaţii în judeţul Gorj. Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Gorj, a declarat că cele mai afectate localităţi au fost cele din zona submontană a judeţului. Este vorba de: Polovragi, Baia de Fier, Novaci, Runcu, Tismana, Bumbeşti-Piţic, Bustuchin, Licurici şi Bărbăteşti. Reprezentanta Prefecturii Gorj a mai spus că primăriile au trimis informări în urma evaluărilor în teren, iar acestea au fost centralizate şi trimise ministerului de resort. Corina Belteu a precizat că pagubele rezultate în urma viiturilor şi a inundaţiilor sunt următoarele: 600 de metri de drum judeţean afectat, 9,7 kilometri de drumuri comunale, peste 38 de kilometri de drumuri săteşti, 23 de podeţe pe drumuri săteşti, două podeţe pe drumuri judeţene, două poduri pe drumuri comunale şi 4 ziduri de sprijin. Totodată, au fost afectate opt case de locuit şi 34 de anexe gospodăreşti. Valoarea pagubelor numai la infrastructura rutieră este estimată la 21,5 milioane de lei, a mai declarat Corina Belteu.

Variantă ocolitoare la Cernădie

Consiliul Judeţean Gorj a demarat ieri lucrările la varianta ocolitoare în zona podului de la Cernădie, pe DJ 665. Construcţia respectivă a fost afectată de viituri puternice, care au săpat inclusiv sub carosabil. De teamă ca drumul să nu se prăbuşească sub greutatea autovehiculelor, a fost luată decizia ca circulaţia să fie blocată în zonă. Astfel, s-a trecut de urgenţă la amenajarea în apropiere a unei variante ocolitoare, pentru ca localnicii şi nu numai să poată să treacă prin zonă. Ninel Muja, vicepreşedintele Consiliului Judeţen Gorj, a precizat că se are în vedere o restricţie de tonaj de maximum 5 tone şi pe varianta ocolitoare. De asemenea, tot luni a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pe cele două drumuri judeţene de la Runcu, respectiv Stăneşti.
Ploile din ultimele săptămâni au favorizat creşterea rapidă a vegetaţiei în zona arterelor rutiere judeţene şi naţionale. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj au anunţat că vor fi luate măsuri pe toate şoselele, astfel încât traficul să se desfăşoare în condiţii normale. Astfel, a fost începută o campanie de toaletare a arborilor şi de cosire a fânului în zona tuturor drumurilor judeţene. Potrivit lui Ninel Muja, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a precizat că se lucrează în prezent pe DJ 675 Peşteana – Ţicleni – Cărbuneşti. Ulterior, echipele de la Drumuri se vor muta pe DJ 665 Polovragi – Novaci – Crasna – Săcelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS