5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA dus la poliție un portofel cu bani găsit pe Calea București

A dus la poliție un portofel cu bani găsit pe Calea București

Un craiovean de 20 de ani s-a prezentat, vineri, la Secţiei 6 Poliţie Craiova, unde a declarat faptul că, în cursul aceleiaşi zile, în timp ce mergea pe Calea Bucureşti, a găsit un portofel. În portofelul găsit pe stradă erau 120 de lire sterline, 642 de lei, carduri bancare şi documentele personale ale bărbatului care îl pierduse.
„Poliţiştii au luat legătura cu cel care îşi pierduse portofelul, un bărbat de 30 de ani, din Târgu Jiu, care s-a prezentat în scurt timp la sediul secţiei de poliţie, unde i-a mulţumit personal tânărului, pentru gestul făcut de acesta. Apreciem în mod deosebit comportamentul de înaltă ţinută civică de care a dat dovadă tânărul, decizia acestuia de a restitui bunurile găsite fiind un exemplu de omenie şi normalitate“, au precizat polițiștii doljeni.
Alte două de exemple de spirit civic au fost date anul acesta de trei craioveni, care au dus la poliție portofele găsite pe stradă.
La sfârșitul lunii mai, un craiovean de 50 de ani a dus la poliție un portofel cu documente personale şi suma de 527 de lei, pe care îl găsise tot pe Calea Bucureşti. Oamenii legii au luat legătura cu cel care îşi pierduse portofelul, un tânăr de 20 de ani, din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, care s-a prezentat în scurt timp la sediul secţiei de poliţie.
În ianuarie, doi tineri de 14 și 15 ani, din municipiul Craiova, au predat polițiștilor un portmoneu de damă, în care se afla suma de 523 de lei, documente de identitate, carduri bancare şi un permis de conducere auto. Portofelul fusese găsit de cei doi tineri la intersecţia străzilor Înfrăţirii și A.I. Cuza.
O sumă destul de mare, de 10.000 de lei, a fost predată polițiștilor în iunie, anul trecut, de un tânăr de 24 de ani, din comuna Perişor. Tănărul le-a povestit polițiștilor că, în timp ce se afla la o stație de alimentare carburant unde lucrează, în apropiere de localitatea Perișor, a găsit borseta pe unul dintre rafturi. În momentul în care a observat că în interior se află o sumă atât de mare de bani, nu a stat pe gânduri și a predat polițiștilor doljeni toate bunurile găsite, care au demarat imediat investigațiile, și în scurt timp au reușit să identifice persoana care l-a pierdut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS