10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎn Dolj, candidați eliminați și în ultima zi a bacalaureatului

În Dolj, candidați eliminați și în ultima zi a bacalaureatului

Absolvenții de liceu au susținut joi ultima probă scrisă a examenului națio-nal de bacalaureat. La această evaluare, absolvenții de liceu au avut de ales o disciplină din aria curriculară a specializării sau profilului. Chiar și așa, sute de absolvenți au ales să nu se mai prezinte la examen, iar alți doi candidați au fost eliminați pentru că au fost surprinși cu surse de inspirație pentru rezolvarea subiectelor.

Pentru ultimul examen scris din cadrul bacalaureatului, în județul Dolj s-au înscris 4.088 de candidați, din care, potrivit inspectorilor școlari, 236 de candidați și-au echivalat proba. În sălile de examen s-au mai prezentat 3.652 de candidați, fiind înregistrați peste 434 de absenți. Mai mult de jumătate dintre cei care au ales să nu se mai prezinte la examen, respectiv 296 de candidați, sunt absolvenți de liceu din seria curentă, iar restul de 196 sunt din promoțiile anterioare. Nu au lipsit nici incidentele. Doi absolvenți au fost eliminați din examen pentru că aveau asupra lor aparatură sau materiale informative. „Unul dintre candidații eliminați este din centrul de examen organizat la Liceul «Matei Basarab» Craiova pentru că a fost găsit în sala de examen cu materiale informative. Celălalt eliminat este de la centrul de examen de la Liceul «Traian Vuia» și a fost depistat cu telefonul mobil“, informează reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj. Cei doi eliminați se adaugă la ceilalți trei absolvenți de liceu care la probele anterioare au fost nevoiți să părăsească sălile de examen tot pentru tentativă de fraudă, unul la centrul de examen de la Colegiul Național „Gheorghe Chițu“, altul de la centrul de examen organizat la Liceul „Dimitrie Filișanu“ și celălalt de la Liceul „Independența“ Calafat.
Primele rezultate ale acestei sesiuni se vor afișa miercuri, 4 iulie, zi în care candidații care vor fi nemulțumiți de note vor avea posibilitatea să depună contestații.

Și mai mulți absenți în Olt, la ultima probă a bacalaureatului 2018

Ultima probă a bacalaureatului 2018 a încărcat cu și mai mulți absenți statistica Inspectoratului Școlar Județean Olt. Niciun candidat, în schimb, nu a mai fost eliminat din examen.
La ultima probă a bacalaureatului s-au prezentat 2.498 de candidați, cu 239 mai puțini decât cei înscriși inițial, numărul absenților fiind cel mai mare de până acum, la probele scrise. Nici la această ultimă probă, în schimb, nu a fost cazul ca profesorii supraveghetori să ceară eliminarea din examen a vreunui candidat, proba desfășurându-se fără incidente, a precizat președintele comisiei județene de examen, inspector școlar general adjunct Mariana Gheorghe.
Candidații care au susținut proba au avut parte de subiecte cu un grad redus de dificultate, cel puțin așa au apreciat cei mai mulți dintre absolvenții pe care i-am intervievat la centrul de la Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu“ din Slatina.
„De comparat Irlanda cu Grecia, la subiectul III, despre Franța – trei râuri, trei orașe, să spun doi vecini din Uniunea Europeană. Pot să spun că a fost lejer, după, mine“, a declarat un candidat care a susținut proba la geografie. Ușor li s-a părut și candidaților care au dat proba la sociologie și filosofie, dar și celor de la logică, deși, la ieșire, explicând profesoarei lor cum au rezolvat cerințele, au constatat că au mai făcut și greșeli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS