29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘofer turc, condamnat pentru mituirea a trei polițiști

Șofer turc, condamnat pentru mituirea a trei polițiști

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, săptămâna trecută, să condamne definitiv la doi ani de închisoare cu suspendate un cetățean turc, acuzat că a încercat să mituiască cu 350 de lei trei polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova. În schimbul mitei, oamenii legii ar fi trebuit să nu-i rețină permisul cetățeanului turc, care a fost depistat circulând cu viteză peste limita legală și băut la volan.
Potrivit anchetatorilor, în cursul zilei de 7 ianuarie, un echipaj format din trei polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova, care acționa cu aparatul radar pe Calea Severinului, au depistat un autoturism Audi care circula cu viteza de 86 km/h. La volanul mașinii a fost identificat cetățeanul turc Erdogan Irey, de 46 de ani, cu reşedinţa în municipiul Caransebeş, judeţul Caraş-Severin. Șoferul a fost rugat să sufle în aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,09 mg/litru alcool pur în aerul expirat.
Când a aflat că e pe cale să-i fie reținut permisul de conducere, bărbatul a încercat să-i mituiască pe polițiști, după cum au susținut anchetatorii. Oamenii legii au anunțat ofițerii anticorupție, care au organizat o acțiune de prindere în flagrant chiar în biroul polițiștilor de la Rutieră. „Pentru a nu se lua măsuri legale împotriva sa, şi anume pentru a nu fi sancţionat contravenţional şi a nu i se reţine permisul de conducere, conducătorul auto a oferit lucrătorilor de poliţie suma de 350 de lei. Poliţiştii au refuzat categoric oferta și au sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, care, împreună cu procurorul de caz, a procedat la constatarea infracţiunii flagrante imediat după ce făptuitorul, în biroul agenţilor de poliţie, le-a oferit suma de bani menționată“, au precizat oamenii legii.

Condamnat cu suspendare de instanțele din Craiova

Cetățeanul turc a fost arestat preventiv pe 8 ianuarie, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită, iar după două săptămâni a și fost trimis în judecată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanță care s-a pronunțat la începutul lunii mai.
Inculpatul și-a recunoscut fapta pentru a scăpa cu o pedeapsă mai ușoară și a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. În plus, cetățeanul turc a fost obligat să frecventeze un program de reintegrare social, dar și să presteze 90 de zile de muncă în folosul cumunității la Primăria Caransebeş, judeţul Caraş-Severin. De asemenea, judecătorii doljeni au dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 350 de lei.
Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de inculpat, iar săptămâna trecută, Curtea de Apel Craiova a dat o sentință definitivă în acest dosar. Judecătorii de la Curtea de Apel au hotărât să mențină hotărârea atacată cu apel, așa că inculpatul a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.
Inculpatul a stat în arest preventiv până pe 11 ianuarie, când a fost plasat în arest la domiciliu printr-o hotărâre a Curții de Apel Craiova. La jumătatea lunii aprilie, instanța a dispus ca inculpatul să fie judecat în continuare sub control judiciar, măsură preventivă care a fost revocată la începutul lunii mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS