6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraioveanul împușcat în Mexic încerca să răpească un afacerist (VIDEO)

Craioveanul împușcat în Mexic încerca să răpească un afacerist (VIDEO)

Împușcat mortal pe o stradă din Cancun, Mexic, pe 11 iunie, craioveanul Sorinel Constantin Marcu se află încă pe lista persoanelor urmărite prin Interpol. Presa din Mexic scrie că Marcu, care era însoțit de un alt craiovean, a fost împușcat în cap în timp ce încerca să răpească un om de afaceri.

(Foto: De Peso)

Craioveanul Sorinel Constantin Marcu, de 44 de ani, a fost ucis în seara zilei de 11 iunie, pe o stradă din Cancun, Mexic. Din primele informații, Marcu ar fi fost ucis în urma unei răfuieli cu o bandă rivală, fiind împușcat în cap, în timp ce conducea un autovehicul Dodge Nitro.
După decesul lui Sorinel Marcu, tatăl acestuia a explicat pentru presa locală că, cel mai probabil, a fost ucis la ordinul fostului patron. „Fiul meu venea de la cumpărături împreună cu un prieten al lui, care îl ajuta acolo, în casă, şi au trecut pe lângă un local care aparţine unui român pentru a cumpăra nişte clătite. La acest român, fiul meu a lucrat ca bodyguard şi în ultimul timp relaţiile dintre ei s-au răcit şi nu se mai suportau. În momentul în care au ajuns în faţa localului, prietenul lui a coborât să cumpere clătitele şi atunci s-au luat după fiul meu, dar el a încercat să fugă şi au ieşit încă trei oameni din restaurantul acestui român şi au tras cu armele în el“, a susținut tatăl lui Sorinel Marcu, citat de Adevărul.

Tatăl lui Sorinel Marcu

Presa din Mexic scrie că lucrurile nu au stat chiar așa, iar Sorinel Constantin Marcu, care era însoțit de craioveanul Zoltan Daniel Piculeaţă, ar fi vrut să răpească un om de afaceri. Depeso.com a publicat imaginile surprinse în acea seară de o cameră de supraveghere din zonă, în care se observă cum mașina condusă de Sorinel Constantin Marcu lovește mașina omului de afaceri care tocmai ce trăsese pe dreapta. Acesta din urmă a reușit să fugă, iar Piculeață a pornit după el, însă s-a întors după câteva secunde. S-a urcat în mașina condusă de Marcu, după care au ieșit din raza camerei de supraveghere.
Ulterior, una din gărzile omului de afaceri a ieșit din casă și a tras mai multe focuri de armă în mașina condusă de Marcu, acesta fiind ucis pe loc.
Lapalabradelcaribe.com scrie că cel care a tras, un anume Sergio N., a fost eliberat în cursul săptămânii trecute, după ce s-a constatat că a folosit arma pentru a împiedica răpirea angajatorului său.

Condamnat pentru tentativă de omor, urmărit prin Interpol

Craioveanul Sorinel Constantin Marcu se află încă pe lista persoanelor urmărite prin Interpol

Craioveanul Sorinel Constantin Marcu a fost trimis în judecată în martie 2015, sub acuzațiile de tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice și folosirea fără drept de obiecte periculoase.
Anchetatorii au reținut că, pe 11 august 2014, în urma unei altercații izbucnite în incinta unei piscine de la ieșire din municipiul Craiova, Marcu a înjunghiat un craiovean, în vârstă tot de 42 de ani, după care a fugit. Acesta din urmă a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova, unde a fost diagnosticat cu o plagă tăiată de zece centimetri la nivelul gâtului, dar și o plagă tăiată la nivelul urechii stângi. Cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au cerut și obținut, pe 15 august 2014, un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sorinel Constantin Marcu. Trei zile mai târziu, Curtea de Apel Craiova a hotărât ca magistrații de la Tribunal să judece din nou cererea procurorilor, iar mandatul de arestare a fost emis de instanță abia la sfârșitul lunii octombrie, după ce Constantin Marcu ajunsese în Mexic, unde a și fost citat de instanță. La termenul de pe 23 septembrie 2014, instanța a cerut avocatului inculpatului să facă dovada că clientul său se află internat într-un Centru de Recuperare din Mexic, dar şi adresa clinicii la care se află internat. Avocatul s-a conformat, iar la următorul termen a cerut ca Sorinel Constantin Marcu să fie citat de instanță în Paseo de Atizapan, nr.11, col. Jardines, C.P. 52970, Mexic. Cererea a fost admisă, iar după citare, pe 30 octombrie 2014, Tribunalul Dolj a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Constantin Marcu. Ulterior, în iulie 2016, Curtea de Apel Craiova a hotărât să-l condamne definitiv pe inculpat la opt ani și trei luni de închisoare. Tot în 2016, Marcu a fost dat în urmărire internațională, iar în prezent este tot pe lista persoanelor urmărite prin Interpol.

Piculeață, condamnat într-un dosar de trafic de droguri

Craioveanul Zoltan Daniel Piculeaţă, despre care presa din Mexic scrie că se afla pe locul din dreapta-față al mașinii conduse de Marcu, a fost condamnat, în decembrie 2013, la un an și zece luni de închisoare într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc în formă continuată. Inițial, judecătorii de la Tribunalul Dolj îl condamnaseră pe inculpat la doi ani şi două luni închisoare, însă Curtea de Apel Craiova a hotărât să-i reducă pedeapsa.
Zoltan Daniel Piculeaţă a fost eliberat condiționat din închisoare în august 2014, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. „Admite propunerea de eliberare condiţionată formulată de Penitenciarul Pelendava privind pe condamnatul Piculeaţă Zoltan Daniel şi dispune eliberarea sa condiţionată din executarea pedepsei de un an şi zece luni închisoare aplicată prin sp nr. 388/2013 a Tribunalului Dolj. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului dacă nu se află sub puterea altui mandat de executare sau arestare“, se arată în hotărârea instanței.
După ce a fost eliberat din penitenciar, Piculeață a plecat în Mexic, iar în seara de 11 iunie ar fi fost implicat în tentativa de răpire a unui om de afaceri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS