22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjEchipa de elevi care a participat la Campionatul Mondial de Robotică va primi titlul „Gorjeanul Anului“

Echipa de elevi care a participat la Campionatul Mondial de Robotică va primi titlul „Gorjeanul Anului“

Elevii au ajuns în semifinale la Concursul din SUA

Elevii care au participat la Campionatul Mondial de Robotică din SUA vor primi luni titlul „Gorjeanul Anului“ din partea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj. Echipa de robotică a Colegiului National „Ecaterina Teodoroiu“ ,TECHNOGODS, a reprezentat județul la First Tech Challenge la București și România la Campionatul Mondial de Robotică First Tech Challenge din SUA, obținând rezultate excepționale.

De doi ani participă la concurs

TECHNOGODS este o echipă de robotică din cadrul Colegiului Național „Ecaterina Teodoriu“ din Târgu Jiu, participantă de doi ani la competiția First Tech Challenge. Concursul, fiind noutate în România, a fost dificil în primul an, echipa de robotică TECHNOGODS clasându-se pe locul 13 din 54. În sezonul II, desfășurat în România, au participat peste 90 de echipe din toată țara. Concursul a fost organizat în două etape: regională și națională. În cadrul etapei regionale, echipa a ocupat locul IV, calificându-se pentru etapa națională. După participarea la etapa națională, cei zece elevi din cadrul Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu s-au aflat printre cele patru echipe care au câștigat Competiția Națională de Robotică „First Tech Challenge“, desfășurată la București. După luni de muncă, timp în care şi-au proiectat robotul, (membrii echipei se întâlneau în medie de 4 ori pe săptămână și petreceau uneori chiar mai mult de 12 ore la studiu pentru a lucra la robot), strădania lor a fost răsplătită, succesul la etapa națională a fost răsunător în România, TECHNOGODS fiind acum cunoscuți de o națiune întreagă.

Au plecat în SUA

Elevii Duiu Ion, Zoican Denis-Alexandru, Stamatoiu Liviu-Octavian, Popescu Dumitru Eduard, Dumitrescu Andrei, Udrescu Vlad Mihai, Nicola Maria Daniela, Rusu Ovidiu, Şandru Robert-Ştefan, Pîrvuleț Mihai Dumitru au mers, în perioada 25 – 28 aprilie 2018, la Detroit, unde a avut loc faza internațională a concursului. Echipa este coordonată de profesoara Mihaela Runceanu, director adjunct al Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu, iar Alexandru Budin, informatician din Târgu Jiu, stabilit în Anglia, este cel de al doilea mentor al echipei. Programul intensiv de studiere a informaticii, la nivelul Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu“, a oferit posibilitatea echipei de robotică TECHNOGODS să demonstreze nivelul înalt de pregătire pe care l-au primit în anii de studii liceale, prin stimularea laturii creative a personalității, dovedind însușirea unor abilități de lideri. „Distincțiile și premiile obținute, care le confirmă valoarea, seriozitatea și demnitatea, îi recomandă pe membrii echipei de robotică TECHNOGODS pentru a li se oferi titlul de “Gorjeanul Anului” pentru anul 2017”, potrivit CJ Gorj.

Diplomă de excelenţă pentru elevul Ioan Popescu

Tot luni, în cadrul şedinţei ordinare a CJ Gorj, va primi o diplomă de excelenţă elevul Ioan Popescu, din cadrul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu“ Târgu Jiu, pentru meritele și rezultatele de excepție pe care le-a obținut datorită pregătirii profesionale. „Despre elevul Popescu Ioan din cadrul Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, putem spune că s-a născut la 19 octombrie 2002, în Târgu Jiu. Este elev în clasa a IX-a la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, profilul real, specializarea Matematică – Informatică – intensiv informatică, remarcându-se atât în cadrul activităților școlare prin rezultate obținute la învățătură, cât și în cadrul celor extrașcolare (participarea la numeroase olimpiade, concursuri, tabere școlare de pregătire a loturilor olimpice la informatică, proiecte cu clasa). Formarea inițială a elevului Ioan Popescu a început la Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” Târgu Jiu, având mereu rezultate remarcabile, care au reprezentat o provocare de a veni la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu”, conform CJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS