5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjul, măturat de viituri

Gorjul, măturat de viituri

Zeci de gospodării au fost măturate de ape în urma furtunilor de miercuri după-amiază. În urma precipitaţiilor abundente căzute pe raza judeţului Gorj, pompierii gorjeni au fost solicitaţi să intervină pentru evacuarea apei din mai multe gospodării de pe raza localităţilor Polovragi, Novaci, Baia de Fier şi Crasna. Au acţionat de urgenţă echipaje din cadrul Garzii de Intervenţie Novaci şi Detaşamentului de Pompieri Târgu Jiu, pentru limitarea efectelor inundaţiilor. Au fost folosite mai multe motopompe. În cele patru localități au mai fost trimise echipaje de pompieri din Turceni, Motru, Hurezani şi Tismana. Locuitorii din mai multe sate s-au trezit cu apa în curţi şi chiar în beciurile gospodăriilor. Disperaţi să nu îşi piardă bunurile sau animalele, sătenii au sunat la 112 şi au cerut ajutor pompierilor. Echipajele au rămas în zonele respective până înspre seară pentru a putea interveni rapid, în caz de nevoie.

Persoană salvată din viitură la Huluba

Salvamontiştii gorjeni au acţionat, de asemenea, în zona submontană a masivului Parâng pentru salvarea unei persoane blocate pe cursul unei ape şi surprinsă de o viitură. Intervenţia a avut loc în satul Huluba din zona Novaci. A fost vorba de o persoană plecată cu vitele la păşunat şi care a fost surprinsă de ape şi nu a mai putut părăsi zona în care se afla. O echipă de salvatori din Baza Novaci a acţionat operativ în locul unde se afla persoana respectivă şi s-a reuşit salvarea acesteia la timp. Nu au fost produse alte pagube la efectivul de animale, ca urmare a ploilor abundente şi a viiturii care a surprins turma de animale. „Am mai avut intervenţii în caz de inundaţii şi viituri şi avem şi echipamentele necesare. Nu a fost nevoie să le folosim pentru că s-a rezolvat rapid cazul respectiv şi totul a fost în regulă din punctul de vedere al stării de sănătate al persoanei salvate“, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public al Salvamont Gorj.

DJ 665 a fost închis din cauza unei surpări

Totodată, din cauza căderilor masive de precipitații, o echipă formată din reprezentanți ai Instituției Prefectului – județul Gorj, Consiliului Județean Gorj, IPJ Gorj și Secției Drumuri Naționale Târgu Jiu a luat decizia ca circulația pe DJ 665, în dreptul localității Cernădie, să fie închisă, drumul devenind impracticabil producându-se o surpare de teren. Autorităţile vor căuta soluţii pentru a identifica o variantă de acces şi pentru a găsi fondurile necesare în vederea reabilitării şoselei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS