13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPericol de moarte la un loc de joacă din Târgu Jiu

Pericol de moarte la un loc de joacă din Târgu Jiu

Un loc de joacă din Târgu Jiu este considerat un adevărat pericol pentru viaţa copiilor. Acesta este situat în zona Dacia, iar autorităţile locale nu au trecut încă pe acolo, în ciuda faptului că primăria se află la 200 – 300 de metri. Părinţii sunt revoltaţi că nimeni nu îi ia în calcul şi nu a răspuns la solicitările lor, ca o echipă să vină să repare locul de joacă. „Mulțumim autorităților din Târgu Jiu pentru imensa grijă arătată copiilor care locuiesc în zona ANL Dacia! Le invităm să se dea pe unicul tobogan care echivalează cu un loc de joacă. Așa arată un loc de joacă demn de orașul lui Brâncuși! Unde este siguranța copiilor? Nu mai vorbim de atractivitate. Pe acesta nu l-a văzut Oficiul pentru Protecția Consumatorilor, că este la doi pași? Locul de joacă respectiv se află foarte aproape de Primăria Târgu Jiu și trec pe lângă el zilnic funcționari ai acestei instituții, dar degeaba!“, a declarat Manuela Popescu, locatară a unui bloc din zonă. Târgujianca se teme pentru siguranţa copiilor săi, toţi minori.

Au reparat singuri locul de joacă

Toboganul respectiv este complet distrus şi nu mai are platforma pe care ar trebui să calce copiii înainte de a se da. Lemnul respectiv a fost fie furat, fie distrus şi aruncat în incinta locului de joacă. Şi alţi locuitori ai municipiului Târgu Jiu acuză lipsa de implicare a autorităţilor. Rodica Sturzu a declarat că a fost nevoită să repare împreună cu soţul ei un loc de joacă din apropierea Spitalului Judeţean de Urgenţă: „Am luat scânduri de acasă, este adevărat nevopsite, și am reparat golurile pentru a-l face funcțional. Oamenii doar se ceartă și nu gândesc pe termen lung proiecte pentru municipalitate, nu doar pentru interese de grup“, a spus Rodica Sturzu, din Târgu Jiu.
Municipalitatea are în derulare un program multianual de înlocuire a mobilierului şi a echipamentelor din cele 70 de locuri de joacă din oraş. Nu au ajuns însă în toate cartierele oraşului, să repare echipamentele deteriorate.
Este de amintit că un băieţel din Bumbeşti-Jiu a rămas fără vedere la un ochi, după ce s-a rănit într-un leagăn defect din oraşul respectiv. De altfel, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Gorj a închis în ultima perioadă 22 de locuri de joacă din Gorj şi a aplicat mai multe amenzi. Nici comisarii pentru Protecţia Consumatorilor nu au ajuns însă în toate locurile de joacă din judeţ şi nici măcar din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS