6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRegal automobilistic pe Transalpina

Regal automobilistic pe Transalpina

A treia etapă a Campionatului Naţional de Drift a avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute, în Rânca, pe Transalpina. Cea mai înaltă şosea din ţară a găzduit pentru al doilea an consecutiv o etapă din Campionatul Naţional de Drift. Competiţia a fost organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Federaţia Română de Automobilism Sportiv. Prezentarea bolizilor şi a piloţilor s-a făcut vineri pe insuliţa de pe râul Jiu, din Târgu Jiu. Aici au avut loc demonstraţii de drift, spre deliciul spectatorilor prezenţi la eveniment. De asemenea, pe o vreme schimbătoare, sâmbătă, pe Transalpina, au avut loc antrenamentele şi calificările pentru etapa propriu-zisă programată duminică.
Cea de-a treia etapă din Campionatul Național de Drift 2018 – Rodrift Championship a reunit în Masivul Parâng 43 de piloţi din patru ţări. Este vorba de cei mai buni piloţi de drift din România, Polonia, Ungaria şi Bulgaria. „Am găzduit pe Transalpina a treia etapă din campionatul naţional de drifit. A fost deosebit de spectaculoasă, mai ales că a şi plouat. Au venit piloţi din Polonia, Ungaria şi Bulgaria, alături de cei din ţara noastră. Potrivit specialiştilor, Transalpina are unul din cele mai potrivite trasee pentru drift din regiune şi din Europa. De altfel, sunt şanse mai ca Transalpina să fie inclusă în calendarul internaţional al competiţiilor de profil din Europa. Participanţii de anul trecut care au venit pe Transalpina au făcut reclamă traseului şi anul acesta au venit în premieră şi concurenţi din Polonia, impresionaţi doar de ce au văzut în imagini şi din ce li s-a povestit. Cel mai probabil, va deveni unul din cele mai apreciate trasee pentru drift din Europa. Trebuie să îl întreţinem corespunzător. Etapa de la Rânca s-a derulat între kilometri 19 şi 21“, a spus Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale. Aici au mai fost prezente echipaje de pompieri şi ambulanţă, poliţie şi jandarmi.

Urmează Campionatul naţional de viteză în coastă

Începând din 2015, driftul a fost recunoscut oficial ca probă sportivă de către Ministerul Tineretului şi Sportului, fiind parte din Federaţia Română de Automobilism Sportiv. În ultimii trei ani, la evenimentele organizate de Romanian Drift Community au asistat aproximativ 250.000 de spectatori. Este de precizat că tot în acest an la Rânca va avea loc şi Campionatul național de viteză în coastă Dunlop, pe 1 – 2 septembrie. Este vorba de etapa a patra din calendarul competiţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS