6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean asasinat în stil mafiot în Mexic

Craiovean asasinat în stil mafiot în Mexic

Crima a avut loc chiar în centrul orașului mexican Cancun, bărbatul fiind împuşcat în cap după ce asupra autoturismului în care se afla au fost trase mai multe focuri de armă. Craioveanul executat în stil mafiot este Sorin Constantin Marcu, de 44 de ani, căutat prin Interpol din august 2016, pentru că se sustrăgea executării unei pedepse de opt ani și trei luni de închisoare pentru tentativă de omor, sentință dată de Curtea de Apel Craiova.

Un bărbat de 44 de ani din Craiova a fost asasinat, marți, pe o stradă din Cancun (Mexic), fiind împuşcat în cap, sub privirile unui alt craiovean, care se afla pe scaunul din dreapta al unui autoturism condus de victimă. Potrivit presei locale, crima a avut loc chiar în centrul oraşului, pe strada Robalo de la Supermanza, asupra mașinii în care se aflau cei doi craioveni fiind trase mai multe focuri de armă. Două dintre gloanțe l-ar fi nimerit direct în cap pe bărbatul de 44 de ani, care a decedat pe loc. Este vorba de Sorin Constantin Marcu, un craiovean aflat din 2014 în Mexic și care, din august 2016, era căutat prin Interpol pentru că se sustrăgea executării unei pedepse de opt ani și trei luni de închisoare pentru tentativă de omor, sentință definitivă pronunțată de Curtea de Apel Craiova. Fapta se petrecuse cu câteva luni înainte ca bărbatul să plece în America de Nord.
Potrivit libertatea.ro, care citează surse apropiate familiei victimei, Sorin Constantin Marcu a fost chemat marți seară, în jurul orei 21.30, ora României, la o întâlnire în centrului orașului Cancun, dar în momentul în care a ajuns la locul stabilit, mașina sa a fost supusă unui tir de gloanțe. Presa din Cancun a notat a doua zi după incident că suspect de crimă este un fost polițist, care a și fost reținut rapid de autoritățile mexicane. Asupra lui s-a găsit și arma crimei. „Subiectul a fost poliţist municipal în anul 2006 şi el apare activ, în ultimul său registru, în 2015, la agenţia de securitate federală Grupo Maya, la secţia de protecţie a persoanelor şi a firmelor. El a fost reţinut, iar arma a fost găsită asupra sa, după ce a omorât o persoană, chiar în centrul oraşului. Reacţia imediată a poliţiei a făcut ca acesta să poată fi arestat într-un timp foarte scurt. Crima a fost executată asupra unei persoane, în interiorul camionetei sale, în plin centrul oraşului, pe strada Robalo de la Supermanza 3“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Statale, citat de site-ul quequi.com.mx.

A sărit cu cuțitul la gâtul unui craiovean

Sorin Constantin Marcu a fost deferit justiției în lipsă, în martie 2015, sub acuzațiile de tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice și folosirea fără drept de obiecte periculoase (cuțit). Bărbatul era acuzat că, în vara anului 2014, a înjunghiat un craiovean de aceeași vârstă, în incinta unei piscine de la ieșirea din municipiu. Anchetatorii au reținut că, pe 11 august 2014, în jurul orei 13.30, în urma unei altercații izbucnite la o piscină din afara Craiovei, Marcu a sărit cu cuțitul la gâtul unui alt bărbat, pe care l-a înjunghiat, după care a fugit. Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Craiova, unde a fost diagnosticată cu o plagă tăiată de zece centimetri la nivelul gâtului, dar și o plagă tăiată la nivelul urechii stângi. Cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au cerut și obținut, pe 15 august 2014, un mandat de arestare pe numele lui Sorin Constantin Marcu.
Trei zile mai târziu, Curtea de Apel Craiova a hotărât ca magistrații de la tribunal să judece din nou cererea procurorilor, iar mandatul de arestare a fost emis de instanță abia la sfârșitul lunii octombrie 2014, după ce Marcu ajunsese în Mexic, unde a și fost citat de instanță. La termenul de pe 23 septembrie 2014, instanța ceruse avocatului lui Marcu să facă dovada că clientul său se află internat într-un centru de recuperare din Mexic, dar şi adresa clinicii la care se afla internat. Avocatul s-a conformat, iar la următorul termen a cerut ca Sorin Constantin Marcu să fie citat de instanță în Paseo de Atizapan, nr.11, col. Jardines, C.P. 52970, Mexic.
Cererea a fost admisă, iar după citare, pe 30 octombrie 2014, Tribunalul Dolj a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Marcu. Ulterior, în martie 2016, bărbatul a fost condamnat în lipsă la cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare. Sentința dată de Tribunalul Dolj a fost atacată cu apel de procurori, iar pe 8 iulie 2016, Curtea de Apel Craiova a hotărât să-l condamne definitiv pe Marcu la opt ani și trei luni de închisoare. Pentru că nu a fost găsit pentru a fi încarcerat, în august 2016 Sorin Constantin Marcu a fost dat în urmărire internațională prin Interpol, fără nici un rezultat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS