10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVreme călduroasă în Oltenia până pe 24 iunie

Vreme călduroasă în Oltenia până pe 24 iunie

Cum va fi vremea până pe 24 iunie. Temperaturi ce vor depăşi frecvent 30 de grade, dar şi intervale de instabilitate atmosferică
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că, până pe 24 iunie, valorile termice vor depăşi frecvent 30 de grade Celsius pe durata următoarelor două săptămâni, dar, în acelaşi timp, probabilitatea pentru averse se va menţine ridicată pe tot parcursul intervalului.

În Oltenia, în primele zile ale perioadei de referinţă, dar cu probabilitate mare şi după data de 20 iunie, temperaturile maxime vor caracteriza o vreme călduroasă, cu 30 – 33 de grade după-amiaza, în medie regională. În intervalul 14 – 18 iunie, valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice pentru cea de-a doua decadă a lunii iunie, medii diurne de 25 – 28 de grade. Minimele termice vor fi de 15 – 19 grade, în medie. Ploile vor fi în continuare asociate instabilităţii atmosferice, astfel că se vor semnala doar pe areale restrânse, în orele după-amiezelor şi în special în zona deluroasă. Excepţie va face intervalul 14 – 17 iunie, când estimările prognostice indică o mai mare extindere a ariei ploilor. Aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, izolat, de grindină.

La munte, variaţiile termice de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative, vremea mai caldă decât normal fiind predominantă. Astfel, maximele vor fi de 19 – 24 de grade, iar minimele de 9 – 13 grade, în medie. Ploile vor fi prezente în aproape fiecare zi, după-amiază, în majoritatea masivelor, iar local pot fi torenţiale. Aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat de grindină, iar probabilitatea ca fenomenele să se semnaleze pe spaţii mai extinse şi să fie mai intense va fi mai ridicată în perioada 13 – 15 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS