17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalElevi din Slatina, la Olimpiada Internațională de Robotică

Elevi din Slatina, la Olimpiada Internațională de Robotică

ROBCON 77 a obținut punctajul maxim la Olimpiada Națională de Robotică și va reprezenta România, în acest an, la faza internațională a concursului, elevii fiind pentru prima dată în această poziție.

Trei elevi de liceu din Slatina vor reprezenta, în acest an, România la Olimpiada Internațională de Robotică (WRO), care se va desfășura în Thailanda, după ce, sâmbătă, 9 iunie 2018, au obținut punctajul maxim la faza națională a competiției.
Echipa ROBCON 77 este formată din Vlad Coneschi (Școala Gimnazială „Eugen Ionescu“, proaspăt absolvent al clasei a VIII-a), Robert Vădăstreanu și Gabriel Constantinescu, elevi ai Colegiului Național „Radu Greceanu“, îndrumați de profesorul Doru Popescu Anastasiu.
Echipa s-a format în 2015, băieții fiind motivați de elevii din țară care frecventau astfel de competiții și pe care i-au întâlnit la olimpiadele naționale de matematică și informatică, la care cei trei participau. Fără să știe ceva despre domeniu, au început să învețe, folosindu-se de tutorialele de pe internet și avându-l aproape pe profesorul de informatică Doru Popescu Anastasiu (profesor la Colegiul Național „Radu Greceanu“ și cel care, din acest an, a înființat oficial în cadrul colegiului un club de robotică, primul din județ -n.r.). La prima participare au obținut locul II, însă în 2016 s-au clasat pe primul loc și au reprezentat România în India. Anul trecut au obținut din nou locul II și au ratat participarea în Costa Rica, însă în acest an au știut, încă de la finalul momentului în care robotul lor și-a terminat treaba, că vor pleca în Thailanda, reprezentând România sub culorile tricolorului.
Toți trei activează și în cadrul clubului de robotică de la CN „Radu Greceanu“ Slatina și participă la diverse competiții de robotică, dar și de informatică, adunând până acum numeroase premii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS