16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEvaziune de un milion de euro cu fier vechi

Evaziune de un milion de euro cu fier vechi

Anchetatorii susțin că doljeanul a păgubit bugetul de stat cu aproape un milion de euro prin achiziții fictive de fier vechi

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât marți să emită un mandat de arestare preventivă pe numele unui doljean, de 39 de ani, acuzat că a păgubit bugetul de stat cu aproape un milion de euro prin achiziții fictive de fier vechi.
Dănuț Constantin, de 39 de ani, administratorul unei societăți comerciale specializate în colectare de materiale feroase, a fost reținut marți de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Anchetatorii au reținut că, pe parcursul a trei ani, bărbatul a achiziționat fier vechi fără documente legale de la persoane fizice, însă a declarat achizițiile de la o serie de societăți comerciale.
„În sarcina bărbatului s-a reținut faptul că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada decembrie 2009 – martie 2012, a desfășurat activități comerciale cu deșeuri metalice achiziționate de la persoane fizice, fără a întocmi documente legale. Deşeurile metalice au fost livrate către diferite societăți comerciale colectoare din județele Dolj, Olt, Brașov, Prahova și municipiul București, înregistrând în evidența contabilă a societății și declarând organelor fiscale achiziții fictive în baza unui număr de 3.902 facturi, emise în numele a 69 de societăți comerciale, cu care în realitate nu au avut niciodată relații comerciale“, au precizat oamenii legii.
Aceștia din urmă au mai explicat că aceste achiziții fictive au fost făcute în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale și diminuării acestora, prejudiciul total adus bugetului de stat fiind calculat la suma de 4.323.778 de lei.
După audieri, bărbatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, iar instanța a admis solicitarea procurorilor doljeni. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Constantin Dănuț pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 29.05.2018 şi până la data de 27.06.2018, inclusiv“, se arată în hotărârea instanței, care poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS