16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSecretară de la Drept, arestată pentru mită

Secretară de la Drept, arestată pentru mită

Anchetatorii susțin că femeia a fost prinsă în flagrant în timp ce primea suma de 1.300 de lei de la denunțător (Foto: viata-libera.ro)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut și obținut, sâmbătă, arestarea preventivă a secretarei Facultății de Drept din Craiova – Învățământ cu Frecvență Redusă, acuzată de comiterea infracțiunilor de luare de mită și înșelăciune. Femeia a fost prinsă în flagrant de ofițerii anticorupție, vineri, chiar în sediul Facultății de Drept, în timp ce primea 1.300 de lei de la un craiovean, sumă de bani în schimbul căreia urma să ajute un student să promoveze examenele din anul IV.

Potrivit procurorilor doljeni, săptămâna trecută, un bărbat a formulat un denunț împotriva secretarei de la Facultatea de Drept din Craiova – Secția Frecvență Redusă, Cristina Carmen Lupescu, de 50 de ani. În denunțul formulat, bărbatul a susținut că, de-a lungul timpului, i-a dat secretarei sume de bani cuprinse între 1.100 și 1.400 de lei, pentru ca fratele său să promoveze examenele. Mai exact, în schimbul banilor, secretara ar fi susținut că intervine pe lângă profesori pentru ca fratele denunțătorului, care ar fi trebuit să fie în anul IV, să promoveze examenele fără să treacă pe la școală. De curând, denunțătorul a aflat că, de fapt, deși „cotizase“ diverse sume de bani, fratele său fusese exmatriculat încă din anul I. Din acest motiv, bărbatul a hotărât să formuleze un denunț împotriva secretarei Lupescu. Potrivit înțelegerii, denunțătorul ar fi trebuit să achite o sumă de bani pentru ca fratele său să promoveze și examenele din anul IV, așa că anchetatorii au pus la cale o acțiune de prindere în flagrant.
În cursul zilei de vineri, secretara Cristina Carmen Lupescu a fost prinsă în flagrant de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj și procurorul de caz în timp ce primea suma de 1.300 de lei de la denunțător. Acțiunea de prindere în flagrant a fost organizată chiar în sediul Facultății de Drept.
Ulterior, femeia a fost ridicată și dusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, iar după ce a fost audiată, a fost reținută de anchetatori pe o perioadă de 24 de ore. În cursul zilei de sâmbătă, procurorii doljeni au mers la Tribunalul Dolj, unde au cerut și obținut un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pe numele femeii.
Anchetatorii mai susțin că secretara Cristina Carmen Lupescu este cercetată pentru comiterea a două infracțiuni – luare de mită și înșelăciune. „A fost deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și înșelăciune“, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Secretară arestată pentru trafic de influență

Un dosar asemănător a fost întocmit de procurorii doljeni la sfârșitul anului 2015, inculpată fiind Anca Daniela Chivu, de 48 de ani, secretara Școlii nr. 36 la data comiterii faptelor. În urma anchetei, procurorii doljeni au stabilit că, „în perioada decembrie 2015 – februarie 2016, au fost înregistrate denunţurile mai multor persoane prin care sesizau faptul că, în perioada 2015-2016, C.A., secretară la o școală generală din Craiova, a pretins şi primit sume de bani cuprinse între 1.000 de lei şi 15.000 de euro pentru a le facilita angajarea la diverse instituţii publice din Craiova“.
Una dintre infracțiuni ar fi fost comisă în septembrie 2015, când Anca Daniela Chivu i-a cerut unui bărbat suma de 15.000 de euro pentru a o angaja pe fiica acestuia pe un post de ginecolog într-un spital din Craiova. Pentru a obține cei 15.000 de euro, femeia a susținut că lucrează la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj și poate interveni pe lângă directorul unui spital din municipiu.
Femeia a fost reținută pe 10 februarie 2016, iar a doua zi, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, a fost arestată preventiv printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Inculpata a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență în aprilie 2016, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Următorul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit de instanță pentru data de 31 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS