21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVin banii pentru finalizarea lucrărilor la noul Stadion Municipal

Vin banii pentru finalizarea lucrărilor la noul Stadion Municipal

Comisia tehnico-economică interministerială a analizat şi aprobat ieri cererea Primăriei Târgu Jiu, în vederea alocării sumei de două milioane de euro necesară pentru Stadionul Municipal. Viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, a declarat că specialiştii din comisie au făcut o analiză la Ministerul Dezvoltării Regionale împreună cu şefii Companiei Naţionale de Investiţii, în vederea alocării banilor necesari investiţiei. Este cea de-a doua etapă a realizării lucrărilor, care presupune construirea canalizării pluviale şi a unei pasarele în faţa Stadionului Municipal. Viceprimarul din Târgu Jiu a mai spus că după obţinerea avizului din partea comisiei interministeriale va fi necesară aprobarea unei hotărâri de guvern prin care să fie alocată suma de două milioane de lei. Aurel Popescu a declarat că speră ca din această toamnă stadionul să devină funcţional şi să poată să găzduiască meciuri de fotbal sau alte competiţii sportive sau cultural-artistice.

A costat 20 de milioane de euro până acum

Până acum, Compania Naţională de Investiţii a cheltuit suma de 20 de milioane de euro pentru lucrările de la noua arenă din Târgu Jiu. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat la rândul său că s-a reuşit omologarea pistei de atletism de la arena sportivă pentru competiţii internaţionale: „În cadrul comisiei interministeriale susținută la sediul Ministerului Dezvoltării, la care am participat astăzi (ieri – n.r.) alături de Raul Chiriac, director în cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, a fost avizată documentația privind lucrările necesare pentru punerea în funcțiune a Stadionului Municipal. La momentul acesta, lucrările la obiectivul de bază sunt finalizate, Primăria Municipiului Târgu Jiu și-a îndeplinit obligațiile ce îi reveneau, atât în ceea ce privește cofinanțarea, cât și asigurarea utilităților, iar lucrările care mai sunt necesare pentru punerea în funcțiune a obiectivului au fost generate de optimizarea soluției inițiale. Astfel, prin soluția adoptată, s-a asigurat o mai bună funcționalitate a spațiilor, de asemenea s-a adoptat o soluție urbanistic-arhitecturală în acord cu recomandările Comisiei Monumentelor Istorice, ținându-se cont de faptul că stadionul este amplasat în zona centrală, în proximitatea Ansamblului Monumental «Calea Eroilor»“, a declarat Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

Va fi unul din cele mai moderne stadioane din ţară

Datorită soluțiilor funcționale și arhitecturale, obiectivul va constitui unul dintre complexurile sportive de referință din România și nu numai. Stadionul Municipal are peste 12.000 de locuri. „O altă veste bună este că, datorită măsurilor luate de către primărie pentru ridicarea standardelor de operare, la stadion pista de atletism a fost deja omologată de către Federația Internațională de Atletism. Prin această măsură, atleții din Târgu Jiu vor avea posibilitatea să-și desfășoare antrenamentele în condiții optime. Trebuie menționat că discuții în acest sens au fost purtate cu domnul Ion Bură, antrenor emerit de atletism cu rezultate deosebite la nivel internațional. Așadar, din acest moment se pot organiza competiții de atletism de nivel național și internațional. Doresc să mulțumesc pentru implicare și sprijin în acest proiect domnului Paul Stănescu, viceprim-ministru şi ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, domnului secretar de stat Ionuț Gâdea, doamnei director general al Companiei Naționale de Investiții Irina Manuela Pătrășcoiu, domnului director al Companiei Naționale de Investiții Adrian Cefalan, domnului senator Florin Cârciumaru, domnului deputat Mihai Weber și domnului președinte al Consiliului Județean Gorj Cosmin Popescu“, a mai spus Marcel Romanescu.
Stadionul Municipal ar fi trebuit să fie totuşi finalizat încă din toamna anului trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS