11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA încercat să „ungă“ doi polițiști cu 175 de euro

A încercat să „ungă“ doi polițiști cu 175 de euro

Potrivit anchetatorilor, șoferul autoutilitarei a încercat să mituiască doi polițiști
de la Secția 6 cu suma de 175 de euro

Procurorii doljeni au dispus, marți, reținerea unui tânăr de 29 de ani, din comuna Predești, acuzat că a încercat să mituiască doi polițiști cu suma de 175 de euro. În schimbul șpăgii, oamenii legii ar fi trebuit să nu confiște cele aproximativ 300 kg de cupru, transportat fără documente legale de tânărul de 29 de ani.

Potrivit reprezentan-ților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, marți, în jurul orei 13.00, o patrulă de siguranță publică de la Secția 6, care acționa pe strada Brestei din municipiul Craiova, a oprit pentru control o autoutilitară condusă de Iliuță Bivolan, de 29 de ani, din Predești.
Cei doi polițiști, agentul Cătălin Chivu și elevul Bogdan Turlocu, din cadrul Școlii de Poliție Câmpina, au descoperit în autoutilitară aproximativ 300 kg de cupru, care era tocat şi depozitat într-o ladă frigorifică. Pentru că șoferul nu a putut prezenta documente pentru marfa transportată, oamenii legii i-au cerut să meargă la Secția 6 pentru verificări. Aici, spun anchetatorii, șoferul ar fi încercat să-i mituiască pe cei doi polițiști. „Autoutilitara și cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul Secției 6 Poliție Craiova pentru continuarea cercetărilor, unde, pentru a nu primi sancțiune contravențională și a nu li se confisca marfa, cei în cauză au promis suma de 500 de euro agentului principal Chivu Cătălin și agentului-șef Ristea Ninel. Poliţiştii au refuzat mita, au informat conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj și pe lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Dolj, care au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de dare de mită, şoferul autoutilitarei fiind prins în flagrant în timp ce îi oferea 175 de euro agentului-șef Ristea Ninel“, au precizat oamenii legii.
După ce a fost prins în flagrant, bărbatul de 29 de ani a fost audiat de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a dispus reținerea suspectului pe o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. Anchetatorii au mai precizat că suspectul urmează să fie dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Dosar asemănător, pedeapsă cu suspendare

Un dosar asemănător a fost întocmit de procurorii doljeni în vara anului 2016, inculpat fiind un bărbat de 55 de ani, din Calafat, acuzat că a încercat să mituiască un agent de la Secţia 3 cu suma de 2.000 de lei.
În seara zilei de 30 august 2016, un echipaj de siguranţă publică de la Secţia 3 a oprit pentru control o autoutilitară condusă de un tânăr, de 33 de ani, din Poiana Mare. În mașină se afla și Stelian Smădoi, de 55 de ani, din Calafat, proprietarul autoutilitarei. Pentru că nu aveau acte pentru marfa transportată, cei doi au fost duși la sediul Secției 3, unde agentul Valentin Pîrvuleţu l-a amendat pe șofer cu 1.000 de lei pentru lipsa RCA. În plus, polițistul a reținut certificatul şi plăcuţele de înmatriculare ale maşinii. Potrivit procurorilor doljeni, Stelian Smădoi a încercat să mituiască un polițist cu 2.000 de lei ca să nu-i fie confiscată marfa.
„În aceeași seară, S. Stelian le-a declarat poliţiştilor că se va întoarce în cursul zilei de 31 august la unitatea de poliție pentru a prezenta documentele justificative ale mărfii, totodată solicitând numărul de telefon personal al agentului principal Pîrvuleţu Valentin. Polițistul a fost contactat telefonic de suspect, care i-a solicitat să se întâlnească în particular, ocazie cu care a fost organizat flagrantul, S. Stelian fiind prins în timp ce îi oferea agentului de poliţie suma de 2.000 de lei“, au precizat oamenii legii.
Bărbatul a fost trimis în judecată în septembrie 2016, iar în martie 2017, după ce și-a recunoscut fapta, a fost condamnat definitiv la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS