11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStrăzi ca în lumea a treia, în Craiova

Străzi ca în lumea a treia, în Craiova

Locuitorii de pe strada Coacăzului trăiesc mai rău ca la ţară (FOTO: Claudiu Tudor)

Casele au apărut precum ciupercile după ploaie în cartierele mărginaşe ale Craiovei, însă primăria are viteza melcului atunci când vine vorba să le ofere și condiţii de trai decente celor care locuiesc în astfel de zone. Aleea Şimnic 1 şi strada Coacăzului sunt doar două dintre exemplele că oraşul nostru mai are mult până să arate ca unul civilizat.

Oamenii care locuiesc pe strada Coacăzului regretă că au investit bani pentru a-şi construi case în acea zonă mărginaşă a Craiovei pentru că sunt nevoiţi să trăiască mai rău decât la ţară. Strada lor pare că face parte dintr-un sat uitat de lume, unde nici nu s-a auzit de asfalt, iar ploaia aduce cu ea dezastrul. Toată strada se umple de noroi, iar oamenii au nevoie de mașini de teren pentru a putea circula. „A plouat câteva ore, iar strada Coacăzului din Craiova, zona C de impozitare, a devenit numai bună de off-road. Le dorim celor din administraţia oraşului să se zbată în aceeaşi mocirlă amestecată cu praf de cărbune prin care trebuie sa înotăm noi ca să ajungem acasă, locul pentru care plătim impozite pentru zona C, dar nu avem canalizare, asfalt şi gaz“, a spus un bărbat care locuieşte pe strada Coacăzului. Oamenii mai spun că, anul trecut, primăria a pus piatră concasată pe stradă, însă Compania de Apă a stricat tot atunci când a introdus reţeaua de apă. „Anul trecut, primăria ne-a pus pe stradă piatră concasată, era mult mai bine. Însă, după aceea au venit cei de la CAO, au introdus reţeaua de apă şi au distrus toată strada. Din păcate, nu s-a mai întors nimeni să o refacă, chiar dacă ne-au promis că vin să pună piatră concasată din nou“, a declarat alt bărbat care locuieşte pe aceeaşi stradă.

Strada Coacăzului arată ca un drum forestier (FOTO: Claudiu Tudor)

Contactaţi de GdS, reprezentanţii Companiei de Apă Oltenia au promis că vor reface strada. „Compania de Apă Oltenia SA a efectuat lucrări de extindere a reţelei publice de distribuţie a apei potabile, inclusiv branşamente pe strada Coacăzului din Craiova. Compania va interveni, începând din 17 mai 2018, în vederea readucerii porţiunii afectate la starea iniţială. Compartimentul funcţional de specialitate nu a putut interveni până în prezent din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, având în vedere şi faptul că strada este neasfaltată“, au declarat aceştia. Până ce reparaţiile vor fi făcute, oamenii sunt nevoiţi să meargă pe o stradă care arată chiar mai rău decât un drum forestier. O situaţie similară există pe Aleea Şimnic I, unde gropile şi noroiul sunt la ele acasă.

Strada Păltiniş, bombardată

Strada Păltiniş, plină de gropi, aşteaptă asfaltarea promisă de primărie (FOTO: Claudiu Tudor)

Pe strada Păltiniş din Craiova, mai ales în zona Secţiei 4 de Poliţie, sunt gropi de dimensiuni mari, iar asfaltul este vălurit. Acest lucru se întâmplă chiar dacă primarul Craiovei a promis că, începând cu 23 aprilie, pe străzile Păltiniş şi Potelu va începe asfaltarea. „Începând cu 23 aprilie se va trece la asfaltarea străzilor Păltiniș și Potelu, care sunt pe acordul-cadru de reparații și care au un trafic intens. Încercăm să găsim o soluție cu Poliția Rutieră vizavi de închiderea străzii Păltiniș, adică să fie închisă în totalitate pe perioada cât se asfaltează. Este foarte aglomerată, cu mașini parcate pe o parte și pe alta, și ar fi dificil pentru constructor să lucreze sub trafic în zona respectivă“, declara Mihail Genoiu, la jumătatea lunii aprilie. Însă, acest lucru nu s-a întâmplat, iar şoferii sunt nevoiţi să suporte aceleaşi condiţii şi să îşi „rupă“ maşinile de fiecare dată când tranzitează această stradă din zona centrală a oraşului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS